Rusijos užsienio politika keičiasi. Ką parodė Putino ir Kim Jong Uno susitikimas  ()

Šiaurės Korėja visada palaiko Rusiją. Invazijos pradžioje Šiaurės Korėja buvo viena iš nedaugelio šalių, visiškai palaikiusių Rusijos sprendimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 Rusijos užsienio politika keičiasi. Ką parodė Putino ir Kim Jong Uno susitikimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno susitikimas įvyko dėl abipusio poreikio. Rusijai reikia amunicijos karui prieš Ukrainą, o Šiaurės Korėjai – karinių technologijų, kad būtų užtikrintas Kim Jong-uno režimo saugumas, rašo „The New York Times“.

Žurnalistų teigimu, Šiaurės Korėja, nepaisant nesutarimų ir skurdo, tapo dar reikšmingesne Rusijos sąjungininke. Tai rodo, kaip karas prieš Ukrainą pakeitė Rusijos užsienio politiką.

Kaip teigia Rusijos politikos ekspertas Aleksandras Gabujevas, karas yra Rusijos užsienio politikos principas. Pasak jo, Šiaurės Korėja gali palaikyti Kremliaus norą atremti tai, ką Putinas vadina „Vakarų hegemonija“. Kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Šiaurės Korėja buvo viena iš pirmųjų ir nedaugelio ją palaikiusių šalių.

Tačiau analitikai teigia, kad Rusija dabar yra susirūpinusi dėl Šiaurės Korėjos kuriamos branduolinių ginklų programos. Po šešių branduolinių bandymų, kuriuos Pchenjanas atliko 2006–2017 m., Rusija ir Kinija prisijungė prie daugybės JT Saugumo Tarybos rezoliucijų, nustatančių vis griežtesnes sankcijas Šiaurės Korėjai. Tačiau pagilėjus konfliktui ir susipriešinus su JAV, ši problema tapo antraeile Rusijos politikoje. Rusijai reikia draugų ir geresnio draugo nei Šiaurės Korėja Rusija dabar negali rasti.

(2)
(12)
(-10)

Komentarai ()