Dar viena NATO šalis muša pavojaus varpais. Skelbia, ką aptiko jūros pakrantėje (Foto)  ()

Kol kas nežinoma, kaip jis pateko į šios šalies teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį Bulgarijos Juodosios jūros pakrantėje buvo aptiktas dronas. Dronas nukrito maždaug už 35 kilometrų nuo sienos su Rumunija.

Dronas buvo rastas rugsėjo 17 d., 22.30 val., netoli Šablos miesto. Dėl drone aptiktos minos buvo evakuoti žmonės. Apie tai pranešė „Digi24“.

Drono ilgis – trys metrai, o amunicijos – apie 50 centimetrų. Teritorija, kurioje buvo rastas dronas, buvo aptverta, o į įvykio vietą išsiųsti išminuotojai, kad nukenksmintų sprogstamąjį užtaisą.

Avarines tarnybas perspėjęs ir droną nufotografavęs liudininkas Bulgarijos žurnalistams paaiškino, kad praėjus beveik 12 valandų po drono aptikimo, tyrimo nėra.

„Ant drono aš pamačiau pritvirtintą bombą. Tai labai aiškiai matosi nuotraukoje. Tarnybas perspėjau praėjusią naktį 21.40 val. Iki šiol į mano signalą nebuvo sureaguota, išskyrus tai, kad kelias prie Tiulenevskio uolų uždarytas. Laukėme dešimt, vienuolika valandų, kol kažkas atsitiks“, – sakė Radoslavas Rusevas.

 

Savo ruožtu Šablos komunos meras Marianas Žečevas sakė, kad laukiama komandos iš Bulgarijos gynybos ministerijos. „Praėjusią naktį (rugsėjo 17 d. – red.) apie 21.30 mums paskambino ir buvo pranešta, kad bangos išplovė į droną panašų objektą. Praėjusią naktį 22:10 teritorija buvo aptverta. Šiuo metu teritorija yra izoliuota, kad būtų apsaugoti ten gyvenantys žmonės. Laukiame, kol atvyks Gynybos ministerijos atstovai“, – sakė Žečevas.

Jis taip pat pridūrė, kad dronas greičiausiai buvo naudojamas Rusijos ir Ukrainos kare. Kol kas nežinoma, kaip jis pateko į Bulgarijos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(15)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()