[ŽT] Eilės laukia tūkstančiai! Kiek rusų jau pasidavė į nelaisvę  ()

Projektas „Noriu gyventi“ per metus gavo daugiau nei 25 tūkstančius Rusijos karių prašymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš metus paleistas projektas „Noriu gyventi“ padeda rusų kariams saugiai pasiduoti ir pradėti naują gyvenimą civilizuotoje šalyje. Per metus projekto svetainėje apsilankė daugiau nei 48 milijonai žmonių iš Rusijos ir laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų. Rusijos specialiosios tarnybos stengiasi blokuoti prieigą prie portalo - „Roskomnadzor“ užblokavo 256 su projektu susijusius domenus. Tačiau per metus vis tiek gauti 25 253 prašymai padėti pasiduoti, 216 žmonių projektui pasidavė be registracijos svetainėje ar telefonu. Dar 1072 žmonės yra „budėjimo režime“ – palaiko ryšį su projektu ir laukia savo eilės.

Į šiuos skaičius neįtraukiami tie, kurie pasiduoda fronto linijoje, tampa karo belaisviais ir nedalyvauja „Noriu gyventi“ projekte. Dalis tų karo belaisvių yra tiesiog iškeičiami per belaisvių mainus.

Pasiduoti projektui „Noriu gyventi“ nėra taip lengva - rusai turi slėpti savo planus nuo vadovybės, pasirinkti gerą momentą bėgti į kitą fronto linijos pusę. Ukrainos specialiosios tarnybos atliko 21 operaciją, siekdamos surinkti pasidavusių karių grupes kitoje fronto linijos pusėje.

 

Nemažai rusų karių pasiduoda su technika ir ginklais. Jiems svarbiausia palikti frontą taip, kad nebūtų sustabdyti ir apkaltinti dezertyravimu.

„Žinoma, projektas čia savo veiklos nesustabdo... Visais kanalais kasdien gauname dešimtis paraiškų iš aktyvių Rusijos armijos karių ir ne tik“, – sakoma „Noriu gyventi“ pranešime.

(47)
(3)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: