„Labai sprogstamiems sviediniams.“ Skelbiamas pavojus. Rusija gali gauti ypatingą mašiną iš Vokietijos  (2)

Ukraina ragina Vokietijos bendrovę „Spinner“ nutraukti CNC staklių, skirtų amunicijai gaminti, tiekimą į Rusijos Federaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiamas pavojus. Rusija gali gauti mašiną sviedinių gamybai iš Vokietijos.

Vakarų spauda praneša, kad turi galimybę susipažinti su Nacionalinės korupcijos prevencijos agentūros (Ukraina) raštu, kuriame teigiama, kad rugsėjo pabaigoje iš Turkijos į Rusijos Federaciją gali atkeliauti „Spinner Werkzeugmaschinenfabrik GmbH“ gaminamos CNC staklės.

Ši mašina naudoja kompiuterines technologijas tiksliųjų instrumentų gamybai, įskaitant tuos, kurie naudojami labai sprogstamiems sviediniams gaminti, praneša „Bloomberg“.

Laiške rašoma, kad dabar dar įmanoma užkirsti kelią mašinai patekti į Kremliaus rankas.

Yra žinoma, kad rugpjūčio 30 dieną mašina buvo nugabenta į uostą prie Juodosios jūros. Iš ten ji vyksta į Rusijos Federaciją, į Serovo metalurgijos gamyklą. Ši gamykla yra susijusi su „Rostec“, o „Yumak“ įmonė nurodyta kaip importuotoja. Būtent ji padeda visoms Rusijos įmonėms, kurioms yra taikomos Vakarų sankcijos.

 

Tai ne pirmas kartas, kai sankcionuotos prekės panašiu būdu patenka į Rusijos Federaciją. Rusijos opozicijos leidinys „Verstka“ rašė, kad Rusijos Federacija gali gauti beveik visas sankcionuotas prekes. Tam aktyviai naudojama Kaspijos jūra, taip pat Irano laivai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(18)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)