Ukrainai smogė hibridinė raketa „Grom-E1“. Naujas Rusijos monstras  ()

Rugsėjo 19 d. rusų įsibrovėliai apšaudė Kupjansko miestą Charkivo srityje. Ilgainiui tapo žinoma, kad užpuolikai miestui atakuoti panaudojo hibridinę raketą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama apie „Grom-E1“ tipo raketą. Anksčiau Charkivo karinė-civilinė administracija manė, kad atakai priešas galėjo panaudoti valdomą bombą.

Charkivo apygardos prokuratūra išsiaiškino, kad Rusijos užpuolikai į Kupjanską apšaudė raketa „Grom-E1“, sukurtą sovietinės X-38 raketos pagrindu.

Teisėsaugininkai taip pat pažymėjo, kad didžiausias šios raketos sunaikinimo nuotolis yra 120 kilometrų. Ši raketa yra nauja Rusijos plėtra.

Kas žinoma apie „Grom-E1“ raketą

„Grom-E1“ yra naujausias Rusijos kūrinys, sukurtas X-38 raketos pagrindu (pradėta naudoti 2013 m.). Tiesą sakant, tai yra rusų bandymas savo FAB bombas paversti „didelio tikslumo ginklais“.

„Grom-E1“ yra bombos ir raketos hibridas, kurio sparnai atsiveria ore. Tai užtikrina diapazoną ir tikslumą.

 

Bendras raketos svoris – 594 kilogramai, o kovinės galvutės – 315 kilogramų.

Raketos nuskrendamas nuotolis, krentant iš 12 kilometrų aukščio, yra iki 120 kilometrų. O sunaikinimo nuotolis nukritus iš 5 kilometrų aukščio siekia apie 35 kilometrus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(24)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()