Vienos prabangiausių pasaulyje. Skelbiama slapta informacija apie Putino jachtas (Video, foto)  ()

Per savo įgaliotinius Putinas valdo tris prabangias jachtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas parodė Rusijos prezidento Vladimiro Putino jachtos „Graceful“ nuotrauką. Karinė žvalgyba taip pat gavo jachtos interjero projektą ir dokumentus, kurie atskleidė jos remonto išlaidas ir rangovus per visapusiškos Rusijos agresijos prieš Ukrainą įkarštį.

Rusijos diktatoriaus jachta dabar stovi „Jantar“ laivų statykloje Kaliningrade, Rusijoje. 2022 metais jos remontui išleista apie 32 mln. Ukrainos žvalgybos pateiktas nuotraukas ir dokumentus paskelbė „RusMonitor“.

„Mūsų leidinys gavo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui priklausančios jachtos „Graceful“ nuotraukas. Nuotraukos mums buvo maloniai pateiktos Ukrainos vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) kanalais. Iš nuotraukų matyti, kad laivas yra Kaliningrade esančioje gamykloje „Jantar“, tai patvirtina ne tik žvalgybos duomenys, bet ir palydovinės nuotraukos“, – rašoma leidinyje.

Savo jachtai suremontuoti V. Putinas pasirinko vieną didžiausių laivų statybos įmonių Rusijos Federacijoje. „Jantar“ gamykla specializuojasi karinėje ir civilinėje laivų statyboje bei laivų remonte. Ji buvo suformuota 1945 metais Vokietijos laivų statyklos „Schihau“ pagrindu. Per savo istoriją gamykla pastatė daugiau nei 500 įvairių tipų ir klasių laivų, įskaitant karo laivus Rusijos kariniam jūrų laivynui ir kitoms šalims. Gamykloje taip pat remontuojami ir modernizuojami esami Putino režimo karo laivai.

Be nuotraukų, žiniasklaidai pateikta keletas dokumentų, nušviečiančių jachtos „Graceful“ remonto išlaidas. Pasak Rusijos leidinio „Mediazona“ ir Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno komandos, jame, apeinant sankcijas, dalyvavo ir Estijos įmonės. Visų pirma, tai bendrovė „Breeze Marine“.

Dar praėjusių metų rugpjūtį A. Navalno komanda pareiškė, kad jachtos „Graceful“ kapitalinis remontas prasidėjo prasidėjus plataus masto agresijai prieš Ukrainą. Iki rugpjūčio pabaigos remontui buvo išleista apie 32 mln. dolerių (apie 3 mlrd. rublių). Anot Navalno komandos, jachtos kaina yra 100 mln. „RusMonitor“ rašo apie 150 milijonų eurų.

Prieš metus A. Navalno komanda patikino, kad „Graceful“ planuojama didelės apimties rekonstrukcija – pilnas korpuso perdažymas, sraigtasparnių nusileidimo aikštelių ir denių dangos keitimas, gultų ir skėčių įrengimas, baldų remontas, marmuro poliravimas, statybos ir daug daugiau.

 

Sprendžiant iš Vyriausiosios žvalgybos direktorato gautų dokumentų, vien V. Putino jachtai mediniams gaminiams po plataus invazijos į Ukrainą išleista beveik 2 mln. Tai išplaukia iš dokumento pavadinimu „2022-04-12 Medienos gaminių tiekimo ir gamybos sutarties Nr.2698 priedas Nr.5“ už 1 964 000 eurų. Žurnalistai perskaičiavo nurodytas išlaidas rubliais pagal dabartinį kursą ir nustatė, kad kalbame apie 202 milijonų rublių sumą.

„Darbai buvo atlikti prasidėjus plataus masto karui tarp Rusijos ir Ukrainos, kai Ukrainoje šimtai tūkstančių žmonių kentėjo nuo Rusijos bombardavimo ir okupacijos. Darbo užsakovas yra tam tikra Seftra LLC, o rangovas - Sofia Decor Exclusive LLC, generalinis direktorius I. V. Červanenko. Negalėjome rasti informacijos apie šių įmonių buvimą ir jų valdymą tarptautiniuose sankcijų sąrašuose“, – rašoma leidinyje.

 

Per savo įgaliotinius Putinas valdo tris prabangias jachtas.

Jachta „Olympia“ – pirmoji V. Putino jachta, kurią 2002 metais kaip kyšį jam padovanojo Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius. Jos ilgis yra 57 metrai, o kaina buvo įvertinta 50 milijonų dolerių. Jachta buvo registruota Kaimanų salų ofšorinėje kompanijoje.

Jachtoje yra šešios kajutės, baseinas, sūkurinė vonia, sauna, kino teatras ir sraigtasparnių nusileidimo aikštelė. Ji dažnai buvo pastebėta prie Putino rūmų Gelendžike.

„Šeherezada“ jachta buvo pastatyta 2015 metais „Lurssen“ laivų statykloje Vokietijoje. 140 metrų ilgio jachta kainuoja 700 milijonų dolerių ir yra viena didžiausių ir brangiausių jachtų pasaulyje. Ji turi dvylika kajučių, du baseinus, SPA, kino teatrą, liftą, koncertų salę ir du sraigtasparnių nusileidimo aikšteles. Jachta taip pat registruota ofšorinėje įmonėje, kuri yra susijusi su FSO. Ji buvo laikoma Italijoje ir buvo areštuota Rusijai pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą.

 

Jachta „Graceful“, trečioji Putino ir, pasak Rusijos žurnalistų, mėgstamiausia jachta, buvo pastatyta 2014 metais Sevmašo laivų statykloje Severodvinske, o baigta Hamburgo laivų statykloje „Blohm and Voss“.

82 metrų ilgio jachta kainuoja mažiausiai 100 milijonų dolerių, joje yra šešios kajutės, baseinas, kurį galima paversti kino teatru ar šokių aikštele, sraigtasparnių nusileidimo aikštelė, dviejų aukštų apartamentai, SPA, pirtys, masažo kambariai ir sporto salė. Ji įtraukta į brangiausių ir prabangiausių pasaulio jachtų sąrašą.

Iš pradžių jachta buvo įregistruota bendrovės „Argument“ vardu, kurią įkūrė Prezidento reikalų skyriaus vadovas Aleksandras Kolpakovas ir FSO 1473 karinio dalinio vadovas Olegas Kuznecovas.

Ši jachta buvo skubiai evakuota iš Hamburgo į Kaliningradą likus dviem savaitėms iki plataus masto invazijos, baiminantis sankcijų.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(15)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: