„Wagner“ moko baltarusių vaikus. Ką sumąstė Lukašenka  ()

Kai kurie „Wagner“ samdiniai vis dar lieka Baltarusijoje. Pasiskelbęs prezidentu Aleksandras Lukašenka duoda jiems pasus, o jie savo ruožtu moko Baltarusijos kariškius ir net vaikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Pavelas Latuško, Jungtinio pereinamojo laikotarpio ministrų kabineto vadovo pavaduotojas ir Baltarusijos liaudies antikrizinio valdymo vadovas. Baltarusijoje vyksta savotiška „Wagner“ reklaminė kampanija.

Remdamasis stebėjimo grupės „Belaruski Hayun“ duomenimis, Pavelas Latuško pabrėžė, kad dar ne visos „Wagner“ samdinių palapinės Baltarusijoje likviduotos. Dalis jų ir toliau yra Celsio kaime. O vietos propaganda aktyviai užsiima jų įvaizdžio „baltinimu“.

Propaganda aktyviai platina vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuota, kaip „Wagner“ nariai apmoko Baltarusijos kariškius. Taip pat yra nuotraukų, kuriose jie moko vaikus karinių įgūdžių. Veikia karinė-patriotinė organizacija „Lūšis“, kurioje jie juos moko. Taip pat buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame jie net atvežė modelius, kad juos apmokytų „Wagner“ kariai,“ - pažymėjo jis.

Tokiu būdu Aleksandras Lukašenka nori pakeisti vietinių gyventojų, kurie yra įbauginti, požiūrį į „Wagner“ karius. Be to, Baltarusijos diktatorius samdiniams išduoda pasus, kad likusi dalis galėtų tarnauti kariuomenėje arba dirbti privačioje firmoje.

„Neturėdami pasų ir pilietybės, jie negali tarnauti kariuomenėje. Tokius pasus išduoda Vidaus reikalų ministerijos Operatyvinės ir tiriamosios veiklos departamentas. Už tai atsakingas Lukašenka. Mes nežinome, kiek jų yra. Be to, kai kurie iš jų eina dirbti į privačią saugos bendrovę „GardService“. O jiems taip pat reikia Baltarusijos pilietybės“, - sakė Latuško.

 

Tačiau šioje istorijoje įdomu tai, kad niekas nematė tiesioginio Lukašenkos įsakymo suteikti pilietybę. Pasų išdavimas „Wagner“ kariams yra savotiška legenda. Juk jiems keičiamos pavardės, išduodami nauji gimimo liudijimai ir kiti dokumentai. Gali būti, kad save vadinantis prezidentas bet kada gali jų tiesiog išsižadėti.

„Lukašenka gali juos apgauti, jei tai nėra susitarimas. Ir tada nepasirašyti dekreto. Jis toks gudrus žmogus“, - pridūrė Latuška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(1)
(4)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: