[ŽT] „Bandoma nukreipti dėmesį nuo vizų skandalo.“ Smūgis Ukrainai. Vokietija pasibaisėjo Lenkijos veiksmais  ()

Vokietijos Bundestago narys iš Laisvųjų demokratų partijos Ulrichas Lechte aštriai sukritikavo Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio pareiškimą, kad Varšuva šiuo metu neperduoda karinės pagalbos Kyjivui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-21 [ŽT] „Bandoma nukreipti dėmesį nuo vizų skandalo.“ Smūgis Ukrainai. Vokietija pasibaisėjo Lenkijos veiksmais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos parlamentaras apkaltino Morawieckį politiniu laviravimu siekiant rinkti rinkiminius taškus. „Faktas, kad Lenkija iš visų šalių, kuri iki šiol buvo patikima partnerė, stabdo karinę paramą Ukrainai ir tokiu būdu apie tai skelbia, yra gėdingas“, – sakė Lehte.

Jis mano, kad tokiu būdu Lenkija nori daryti spaudimą Ukrainai ir ES, kad jos rastų sprendimą dėl ukrainietiškų grūdų eksporto. Lenkija uždraudė ukrainietiškų grūdų importą, nes jie yra pigesni ir Lenkija nori apsaugoti savo ūkininkus.

Vokietijos deputatas taip pat įtaria, kad taip bandoma nukreipti dėmesį nuo vizų skandalo - prieš kelias dienas skelbta, kad kai kurie lenkų diplomatai pardavinėjo vizas.

„Deja, Lenkijos vyriausybė dabar sąmoningai tai daro Ukrainos nenaudai“, – pabrėžė Lehte.

 

Tiesa, Morawieckio žodžiai, kad dabar Lenkija ginkluojasi pati ir nesiunčia karinės paramos Ukrainai, buvo ištraukti iš konteksto iš stipriai išpūsti. Juos labai pamėgo rusų propagandistai, įsivaizduojantys, kad mato įtrūkimų Vakarų vienybėje karo Ukrainoje atžvilgiu. Morawieckis teigė, kad Ukrainos saugumas išlieka prioritetu.

(26)
(7)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: