Prikimštas technologijų. JAV pademonstravo, kaip atrodo specialiųjų pajėgų sraigtasparnis  ()

Per pratybas „Polar Dagger“ JAV specialiųjų operacijų pajėgos parodė sraigtasparnį, kuriame buvo įrengta daugybė radarų, sistemų ir kompleksų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV 160-asis oro transporto specialiųjų operacijų pulkas „Night Stalkers“ pademonstravo sraigtasparnį MH-60M „Black Hawk“, prikimštą technologijų. Apie tai praneša „The War Zone“.

Rugsėjo pradžioje kažkur iš Beringo jūros tarp Aliaskos ir Rusijos Federacijos buvo paskelbta nuotrauka. Ten užduotis atliko JAV oro pajėgų 160-ojo aviacijos pulko sraigtasparniai desantiniame laive USS „John P. Murtha“. Kariškiai praktikavo mokymus „Poliarinio durklo“ (Polar Dagger)  pavadinimu. Pagrindiniai tikslai buvo parodyti, kaip specialiųjų operacijų pajėgos gali padėti apsaugoti svarbiausius objektus Arkties ir subarktiniuose regionuose.

Sraigtasparniai buvo aprūpinti daugybe technologinių įrenginių. Pavyzdžiui, radarais AN/APQ-187 „Silent Khight“ ir AN/ZSQ02.

„Silent Knight“ leidžia saugiai skristi itin mažame aukštyje esant blogam orui arba naktį. AN/ZSQ-2 turi elektrooptines ir infraraudonųjų spindulių viso judesio vaizdo kameras ir nuotolio ieškiklį. Kairėje nuo šio radaro yra DVEPS jutiklių sistema. Naudojant kamerų ir LIDAR derinį, ekipažas gali „matyti“ dulkėse, smėlyje, sniege ir rūke.

 

 

Be to, sraigtasparnio priekyje yra daugybė gynybos sistemų išilgai fiuzeliažo viršaus: radaro ir lazerio stebėjimo jutikliai, infraraudonųjų spindulių raketos, radaras ir stebėjimas bei EW sistemos. Tokios sistemos padeda įspėti apie artėjančią raketą ar lazerio spindulio nukreipimą.

Be to, MH-60M iš 160-ojo oro transporto pulko buvo aprūpinti bendraja infraraudonųjų spindulių atsakomųjų priemonių sistema, kuri naudoja lazerio spindulius, kad suklaidintų priešo infraraudonųjų spindulių nukreipimo sistemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()