„Veidas išduoda viską.“ Zelenskio portretai prieš ir po karo pradžios. Skirtumai šokiruoja (Foto)  (1)

Žurnalistų teigimu, kitaip nei Churchillis, kuris Antrojo pasaulinio karo metais atsakomybės naštą dalijosi su britų monarchais, Zelenskis tokios privilegijos neturi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši savaitė Volodymyrui Zelenskiui atrodė gana įtempta, JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke jis atrodė kaip pavargęs, nusivylęs ir kartais piktas lyderis. „Sky News“ žurnalistai stebėjo, kaip pastaruoju metu pasikeitė Ukrainos prezidento išvaizda.

Nemažai šalių, matyt, ne tik savo interesus iškėlė aukščiau kolektyvinės taikos ir saugumo, bet ir per pastaruosius metus užmezgė glaudesnius ekonominius ryšius su Rusija. Taip Iranas JT pasinaudojo proga sukritikuoti JAV dėl įsikišimo į karą.

Atrodo, kad Vašingtone Zelenskis sugebėjo gauti naują pagalbos paketą kitam karo etapui, bet fone buvo šaltokas Kongreso priėmimas.

 

Ginčai dėl grūdų tarp Ukrainos ir Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos taip pat padidino įtampą Vakaruose. Po beveik dvejų metų karo įtampa prieš Zelenskį ir toliau auga.

Miego trūkumas kartu su stresu ir giliomis raukšlėmis paveikė jo veidą. Jis įrodė esąs išskirtinai gabus karo meto lyderis, tačiau dabar Vakarų koalicijos vienybėje ryškėja įtrūkimai.

 

 

Kontrpuolimas nedavė didelių proveržių, kaip daugelis tikėjosi, ir dabar prezidentui tenka susidurti su savo karinės strategijos kritika, taip pat ir iš Vakarų sąjungininkų.

Nepaisant karinio išsilavinimo stokos, Zelenskiui pavyko įtikinti pasaulio bendruomenę būtinybe suteikti Ukrainai gyvybiškai svarbų karinės ir finansinės pagalbos srautą.

Skirtingai nei Churchillis, kuris atsakomybės naštą dalijosi su britų monarchais, Zelenskis tokios privilegijos neturi.

 

 

Kad ir kaip būtų, žurnalistai atkreipia dėmesį, kad jam dar visai neseniai pavyko išlaikyti reikiamą diplomatinį spaudimą ir tuo pačiu nesukelti nesusipratimų.

Didėjant spaudimui, Zelenskis gali sąmoningai griebtis nediplomatinės retorikos, kuri padidino įtampą.

Publikacijos autoriai kaip pavyzdį pateikia pastaruoju metu kilusį kivirčą su Lenkija, Slovakija ir Vengrija dėl grūdų eksporto. Ir jie pataria, nepaisant intensyvaus spaudimo, stengtis išlaikyti savitvardą, nes Vakarų vienybė remiant Ukrainą yra bene vienintelis ir svarbiausias veiksnys išsekimo kare su Rusijos Federacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai (1)