„Iš principo, aš jau esu tokio amžiaus, kad...“ Neįtikėtina. Kas Rusijoje tapo Konstitucinio Teismo vadovu  ()

„Patvirtins viską, ko reikia Putinui.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ kanalas „Ryvok i proryv“, rašantis apie Rusijos šalies „klestėjimą“ vadovaujant didžiajam geopolitikui, neįtikėtinus šalies šuolius ir proveržius, skelbia, kad Rusijoje Konstitucinio teismo teisėju vienbalsiai perrinktas 80 metų Zorkinas.

Valerijų Zorkiną Federacijos taryba vienbalsiai paskyrė Konstitucinio Teismo vadovu. Jo kandidatūrą iškėlė Putinas. Pats 80-metis veteranas, ne kartą apdovanotas Putino už savo darbą, kalbėjo taip:

Iš principo, aš jau esu tokio amžiaus, kad ruošiausi bet kam, ir turiu į tai žiūrėti gana reikšmingai. Iš tikrųjų. Ir tuo pačiu esu laimingas, nes dangus nutarė, kad gyvenu, esu laimingas, mano galva vis dar dirba, man taip atrodo.“

Sutinkame, kad „galva veikia puikiai“, bet tik link to, kad pritartų viskam, ko Putinui reikia. Nėra nė vieno teismo sprendimo pagal Zorkiną, nei vienos kliūties praktiškai vienintelei valdžiai.

Todėl tiek Zorkinas, tiek jo kolegos teisme yra asmeniškai atsakingi už liūdną rezultatą, kurį šiandien pasiekė Rusija. Tai tiesiogine to žodžio prasme gauto rezultato dalyviai.

 

Galima net sakyti, kad Zorkinas ir jo kolegos iš Konstitucinio Teismo savaip įrodo, kad „taip gyventi nebegalima“ ir su Konstituciniu Teismu, kurį šiandien Rusija turi, šalis neturi galimybės įgyti teisminės nepriklausomybės.

Taip pat negalima nepastebėti, kad tęsiasi konsoliduotos valdžios nykimo procesas (80 metų vyro paskyrimas 6 metų kadencijai). Kita vertus, koks skirtumas? Jie vis tiek patvirtins viską, ko Putinui reikia, jei reikės. Amžius čia nėra kliūtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(12)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: