Bus monstriškas mūšis. Neįtikėtina, ką rusai daro su gynybos linijomis  ()

Zaporižios srities Tokmakas yra labai svarbus rusų okupantams logistikos požiūriu. Rusijos pajėgos daro viską, kad Ukrainos gynėjai nesugebėtų jo pasiekti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų įsibrovėliai pradėjo tiesti naujas gynybos linijas aplink laikinai okupuotą Tokmaką Zaporižios srityje. Kartais tam naudojami netradiciniai metodai, teigia karo stebėtojas Romanas Pogorelis.

Anot jo, rusai nuolat tobulina savo gynybines pozicijas, nes bijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo. Apkasai net apibetonuoti, nes Rusijos ginkluotosios pajėgos nenori prarasti Tokmako.

Tokmakas yra labai svarbus logistikos miestas. Kasdien matome, kaip aplink jį atsiranda naujos Rusijos Federacijos gynybos linijos, apkasai, statiniai. Rusai absoliučiai viską užpildo betonu ir kaip kurmiai įsikasa į gilumą. Ukrainos kariuomenė dažnai susiduria su šiomis skylėmis. Tai logiška, nes Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas šia kryptimi įgauna pagreitį“, – sakė Pogorelis.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad šiuo metu aktyviausios karinės operacijos vyksta Verbovės ir Novoprokopivkos gyvenviečių apylinkėse, kur Ukrainos gynėjai juda į priekį ir užima naujas pozicijas.

„Ukrainos kariuomenė juda šia kryptimi. Bus išlaisvintos gyvenvietės, padidės mėlynoji zona, kaip nurodė aukščiausia vadovybė“, - pabrėžė Romanas Pogorelis.

(52)
(1)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: