[ŽT] „Jie žino, kaip kariauja ukrainiečiai.“ Į Bachmutą ateina labai pavojingi kariai  ()

Tiksli perkeltų padalinių būklė nežinoma. Dalis „Wagner“ narių perėjo į Rusijos gynybos ministerijos ir kitas privačias formuotes, tikslina britų žvalgyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniai pradėti perskirstyti į Ukrainą. Jungtinės Karalystės gynybos ministerija mano, kad kariškių patirtis bus labiausiai reikalinga prie Bachmuto, Donecko srityje.

„Keli pranešimai rodo, kad „Wagner“ veteranų koncentracija yra aplink Bachmutą: tikėtina, kad jų patirtis šiame sektoriuje bus ypač paklausi“, - teigiama joje.

Pažymima, kad dauguma kovotojų yra gerai susipažinę su fronto linija ir ukrainiečių įvedimo į kovą taktika, nes pernai dalyvavo kovose šiame fronto ruože.

Žvalgybos tarnyba teigė, kad į Ukrainą pradėjo persikelti pavieniai samdiniai ir nedidelės įvairių Rusijos dalinių grupės. Visų pirma, tikslus permestų kovotojų statusas nežinomas, tačiau dalis kariškių perėjo į Rusijos gynybos ministerijos ir kitų privačių grupuočių formuotes.

 

Priduriama, kad „Wagner“ samdiniai paliko Ukrainos teritoriją 2023 m. birželio mėn. prieš sukilimą ir jų vadovo Jevgenijaus Prigožino bei kitų kompanijos vadovų žūtį rugpjūčio 23 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(1)
(19)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: