„Jie užima ypatingą vietą.“ Lavrovas atskleidė priežastį, kodėl Rusijai būtinai reikia Sakartvelo  ()

Lavrovas kalbėjo apie apie Rusijos ir Sakartvelo santykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu Rusijos propagandinei žiniasklaidai Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas atsakė į daugybę klausimų, tarp jų ir apie Rusijos ir Sakartvelo santykius.

Lavrovas pareiškė, kad Maskva „niekada nenutraukė“ santykių su Tbilisiu, o viso to kaltininkas yra buvęs šalies prezidentas Michailas Saakašvilis, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Kremlius įsitikinęs, kad Saakašvilis stojo prieš Maskvą dėl JAV. Ir būtent Vakarai pastūmėjo Saakašvilio režimą „į karą tarp kartvelų ir osetinų“.

Lavrovas sakė, kad Maskva visada „myli Sakartvelo žmones“, kaip ir kiti Užkaukazės žmones. Kartvelai SSRS ir Rusijos Federacijos istorijoje užima „ypatingą vietą“.

O dabartinė Sakartvelo vyriausybė labai suinteresuota normalizuoti santykius su Rusijos Federacija. Ir visa tai daroma dėl paprastų kartvelų „interesų“, – pridūrė užsienio reikalų ministras. Jis įsitikinęs, kad kartvelai labai pasiilgo bendravimo su rusais ir labai nori juos aplankyti Rusijos Federacijoje.

 

Tačiau iš tikrųjų žinome, kad dėl Vakarų sankcijų rusams draudžiama skristi į ES šalis. Tam jie naudojasi Sakartvelu, kuri pasirengusi lėktuvais gabenti okupantus į Vakarus. Lavrovas pripažino, kad pagrindinis tikslas atnaujinti draugystę su Sakartvelu – padidinti skrydžių skaičių tiek tarp šalių, tiek už jų ribų. Tuo pačiu metu paprasti šalies piliečiai priešinasi Tbilisio sąjungai su Maskva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(38)
(-25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()