Ne viskas taip paprasta. Kodėl karas nesibaigs Ukrainai pasiekus 1991 m. ribas  ()

Rusija yra nusiteikusi ryžtingai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija yra pasirengusi rudens ir žiemos mėnesiais sunaikinti Ukrainos kritinę infrastruktūrą. Čia kalbama ne tik apie Rusijos bandymus susprogdinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgas, teigia Ukrainos žurnalistas, rašytojas ir televizijos laidų vedėjas, politikos apžvalgininkas Vitalijus Portnikovas savo straipsnyje „24 kanalui“.

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui svarbiausia Ukrainą paversti negyvenama teritorija. Priversti kuo daugiau žmonių pakeisti gyvenamąją vietą, persikelti iš rytinių ir pietinių regionų į centrinius ir vakarinius regionus, o tada – į Europos Sąjungos šalis.

V. Putinas jau šiandien į Ukrainą žiūri kaip į teritoriją, kurią turi užimti jo banditų armija ir apgyvendinti Rusijos piliečiai. Ukrainos gyventojus po praėjusių metų vasario mėnesio Putinas laiko nelojaliais gyventojais. Jie esą turi nustoti gyventi toje teritorijoje, kurią Putinas ir dauguma rusų laiko vadinamąja „istorine Rusijos teritorija“, teigia V. Portnikovas.

Nereikia pamiršti, kad Rusijos okupantams jokios Ukrainos valstybinės sienos paprasčiausiai neegzistuoja; kai kurie Ukrainos regionai jau yra įrašyti į Rusijos konstituciją. Šis tarptautinės teisės pažeidimas suteikia Rusijai galimybę tęsti nuožmų karą net ir tuo atveju, jei Ukrainai pavyks apginti savo teritorinį vientisumą. Tiesiog karas vyks pagal skirtingus scenarijus, naudojant raketinę techniką arba dronus, atakuojančius teisėtas Ukrainos sienas.

 

Kad rusai apsispręstų nekariauti su Ukraina ir pripažintų 1991 m. sienas, jie turi suprasti karo su Ukraina riziką, rašo V. Portnikovas. Vienintelis realus rizikos supratimas yra tai, kad Rusija pateks į branduolinio karo, kuris sunaikins civilizaciją ne tik Europoje ir Šiaurės Amerikoje, bet ir pačioje Rusijoje, pavojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(4)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: