„Ar tu, Naryškinai, koks idiotas? Ar tu išprotėjai?!“ Putinas šokiruotas  (3)

Naryškinas atskleidė karinę paslaptį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijoje gyvenantis buvęs sovietų žvalgybos pareigūnas, buvęs KGB ir SVR darbuotojas Sergejus Žirnovas mano, kad Rusijos Federacijos šalies agresorės prezidentas Vladimiras Putinas per susitikimą pažemino Rusijos Federacijos Užsienio žvalgybos tarnybos vadovą Sergejų Naryškiną. Tai įvyko Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos posėdyje, įvykusiame likus kelioms dienoms iki plataus masto invazijos į Rusijos Federaciją Ukrainoje, nes jis per anksti atskleidė Rusijos valdžios planus.

Tokią nuomonę jis pasakė interviu su leidinio „GORDON“ įkūrėju Dmitrijumi Gordonu.

Gordonas paklausė savo pašnekovo, ar, jo nuomone, Rusijos vyriausybėje yra Amerikos žvalgybos tarnybų agentų.

„Man įtarimų keliu Naryškinas, kurio verslas, pasirodo, yra Vakaruose. Oho, Užsienio žvalgybos tarnybos vadovas su verslu Vakaruose! Tai visiška fantastiška. Ir jis kažkaip nedrąsiai prieštaravo Putinui... Atsimenate, kas vyko per tą garsųjį Rusijos saugumo tarybos posėdį prieš visapusišką invaziją?“ – paklausė Gordonas.

Jis iš tikrųjų atskleidė karinę paslaptį, todėl Putinas iš jo tyčiojosi“, – atsakė Žirnovas. - Nes, įsivaizduokite, Putinas išeina ir daro teatrą apie tai, kad „na, pripažinkime šias dvi labai neužbaigtas respublikas“, o Naryškinas sako: „Ir aš esu už šių respublikų prijungimą prie Rusijos Federacijos“.

Buvęs sovietų žvalgybos pareigūnas įsitikinęs, kad V. Putinas tokio Naryškino pasiūlymo nesitikėjo, ir numatė, koks dialogas galėjo tarp jų įvykti be kamerų.

 

Putinas jam sako: „Ar tu išprotėjai? Apie tai bus kalbama, bet ne dabar. Apie tai turėtume kalbėti tik rugsėjo 30 d., kai ten rengsime referendumus. O tu jau šiandien mums pasiūlei tai. Ar tu, Naryškinai, koks idiotas?“ – tariamą pokalbį citavo Žirnovas.

Jis stebisi, kad po šios klaidos Naryškinas iš viso nepatyrė jokios bausmės.

„[Sovietų diktatoriaus Josifo] Stalino laikais toks Naryškinas išlystų – tai jau būtų viskas, viso gero. Ten kalėjimas ir – nežinau – kažkoks „Novičiok“, ir infarktas. [Bet šiuolaikinėje Rusijoje] Naryškinas vis dar yra visiškai sveikas žmogus, jam nieko nenutinka, jis duoda kažkokius interviu...“ – pasakojo Žirnovas.

Grįžtant prie klausimo apie Vakarų žvalgybos agentus aplink Putiną, buvęs sovietų žvalgybos pareigūnas sakė, kad jų yra „didžiulis skaičius, kas antras, jei ne kiekvienas“.

 

„Pirma, svarbiausias CŽV agentas Putino biure, yra pats Vladimiras Vladimirovičius Putinas. Tai didžiausias CŽV agentas. Nes tai žmogus, kuris padarė tiek daug siaubo Rusijos Federacijai ir tiek daug malonių dalykų visoms užsienio šalims. Beje, jis vienu metu yra CŽV agentas, „Mossad“ agentas, NATO agentas, Kinijos agentas, Turkijos agentas ir net Zimbabvės agentas. Kaip Zimbabvė jam moka, aš nežinau. Bet aš manau, kad tikriausiai šamanais, bananais ar kava“, – sakė Žirnovas.

Tačiau jis taip ir neatsakė, ar, jo nuomone, Naryškinas yra susijęs su Vakarų žvalgybos tarnybomis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(17)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: