„Mes nesuprantame, kur yra jos teritorija.“ Europoje skandalas dėl Ukrainos  ()

Europoje vėl nugriaudėjo skandalingas pareiškimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos, NATO ir ES valstybės narės, ministras pirmininkas Viktoras Orbanas dar kartą padarė skandalingą pareiškimą, kuriame suabejojo Ukrainos sienomis ir jos perspektyvomis Europos Sąjungoje.

Pasak AP, per valstybinį radiją V. Orbanas pareiškė, kad, nors Ukrainoje vyksta karas, dėl neaiškumų dėl teritorijos dar anksti kalbėti apie jos stojimą į Europos Sąjungą ir NATO. Be to, Vengrijos premjeras sakė, kad nežinoma, kokie dabar yra Ukrainos gyventojai, nes daug jos piliečių tapo pabėgėliais, radę prieglobstį nuo karo įvairiose pasaulio šalyse.

„Ar galime pradėti derybas su šalimi, kurioje vyksta teritorinis karas? Nežinome, kokio dydžio yra šios šalies teritorija, nes ji vis dar kariauja, ir nežinome, kiek yra jos gyventojų, nes jie bėga... Mes nesuprantame, kur yra jos teritorija. Priimti šalį nežinant jos parametrų būtų beprecedentis dalykas“, - taip V. Orbanas komentavo Ukrainos perspektyvą tapti Europos Sąjungos nare.

Jis pavadino nerealistiškais ES vadovų pareiškimus apie netrukus įvyksiantį Kyjivo įstojimą į Sąjungą. V. Orbanas anksčiau taip pat sakė, kad Budapeštas nepritars Ukrainos stojimui į NATO, kol nebus atkurtos vengrų teisės Užkarpatėje, matyt, turėdamas omenyje kalbos klausimą.

 

Tokie aukšto rango Vengrijos pareigūno žodžiai nuskambėjo prieš Ukrainos ir ES derybas dėl Ukrainos stojimo į ES perspektyvų, kurios turėtų vykti šį rudenį. Anksčiau Ukrainos valdžios institucijos paskelbė, kad Kyjivas per ateinančius dvejus metus įvykdys visus stojimo į ES reikalavimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(34)
(-29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()