Situacija kaista. Rumunija ruošiasi smogti Rusijos ginklams  (1)

Rumunija ruošiasi numušti Rusijos bepiločius orlaivius: prie sienos su Ukraina dislokuota oro gynyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija kaista. Rumunija ruošiasi smogti Rusijos ginklams.

Rumunija, Rusijos bepiločių orlaivių atakų prieš Ukrainos grūdų uostus Dunojuje ir bepiločių orlaivių kritimo į Rumunijos teritoriją fone, savo oro gynybą perkelia arčiau sienos su Ukraina, taip pat stato šiame regione papildomų karinių stebėjimo postų ir didina patrulių skaičių.

Apie tai praneša „Reuters“, remdamasis šaltiniais gynybos sektoriuje.

Agentūra pabrėžia, kad šių priemonių imamasi kartu su keturių papildomų amerikiečių naikintuvų F-16 dislokavimu Rumunijos teritorijoje ir plečiant neskraidymo zoną.

Visa tai rodo didėjantį Bukarešto ir NATO susirūpinimą, kad Rusijos karas prieš Ukrainą gali persimesti į NATO teritoriją.

Agentūros pašnekovų teigimu, Rusijos dronų kritimas Rumunijoje gali išprovokuoti neprognozuojamą situaciją tarp Rusijos Federacijos ir Aljanso, todėl Rumunijos kariuomenė yra priversta stiprinti saugumą rajone, kad apsaugotų civilius gyventojus.

 

Prieš tai Rumunijos kariuomenė Plauru kaime, esančiame už kelių šimtų metrų nuo Izmajilo, pastatė dvi bombų slėptuves.

Šaltiniai taip pat teigė, kad Rusijos Federacija pakeitė bepiločių orlaivių naudojimo taktiką: dabar atakuojantys dronai skraido žemiau ir dažnai seka pulkais palei Dunojų. Visa tai taip pat gali sukelti nenuspėjamų incidentų tarp NATO ir Rusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)

Komentarai (1)