Rusai išprotėjo galutinai. BBC skelbia, kas nutiko Maskvoje rugsėjo 30 d. (Video)  ()

Putinas giriasi, kad Rusija yra stipresnė nei anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BBC Rusijos naujienų redaktorius Steveas Rosenbergas pasidalino reportažu iš Rusijos, mininčios Chersono, Zaporižios, Donecko ir Luhansko aneksijos metines. Aneksijos, kuri mažai kam rūpi - karas dėl to nepasikeitė, o aneksiją pripažino tik dvi šalys - Sirija ir Šiaurės Korėja. Net Lukašenka nepripažino Rusijos paskelbtos, per nelegalius ir nepripažintus referendumus suformuotos aneksijos.

BBC žurnalistai matė, kaip žmonės renkasi palaikyti įsivaizduojamą Rusijos augimą. „Visa tai yra mūsų, pagal istoriją tai priklauso mums“, nesąmones kalba paprasti rusai. O Putinas TV ekrane giriasi, kad Rusija yra stipresnė nei anksčiau.

 

Tik kokios šventės Rusijoje? Kokie minėjimai, kai Ukrainoje Rusija nemato pergalės? O koks skirtumas - Rusija švenčia ir tiek. Miniai išdalintos vėliavos, visi susirinkę paskandavo ir pasidžiaugė užgrobtais regionais, į kuriuos nuvykti negali ir artimiausiu metu negalės. Tiesą sakant, rusai daug saugiau ir turiningiau laiką tariamai aneksuotuose regionuose leido, kai dar nebuvo pradėję šio karo ir suprato, kad tai - Ukrainos teritorija.

 

BBC parodė, kaip invazija į Ukrainą Rusijai sukasi bloga linkme. Pavyzdžiui, Juodosios jūros laivyno štabas Sevastopolyje buvo atakuotas raketomis. Ar tai būtų įvykę, jei Rusija nebūtų pradėjusi karo? Krymas Rusijai buvo saugi teritorija, nors Ukraina ir neketino pripažinti jos praradimo.

Bet Putino karas tęsis. „Jis neketina pasiduoti. Jis nesusvyruos, nesumirksės, nedarys nuolaidų,“ teigia Nina Chruščiova, tarptautinių santykių profesorė. Ji teigia, kad Putinas eis iki galo, kad ir kaip tas galas atrodytų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(39)
(-31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: