[ŽT] Tai jau fobija. Kodėl Scholzas blokuoja „Taurus“ perdavimą Ukrainai (Video)  ()

„The Wall Street Journal“ neseniai pranešė, kad Olafas Scholzas asmeniškai blokuoja „Taurus“ raketų tiekimą Ukrainai, bijodamas apsunkinti savo santykius su Rusija. Tačiau Vokietijos kanclerio perspėjimai yra didesnės Vakarų politikos problemos dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Izraelio žurnalistas Zvi Zilberis. Jo nuomone, Vakarų politikų atsargumas aprūpinant Ukrainą tolimojo nuotolio ginkluote yra susijęs su Kremliaus branduoliniu šantažu.

Anksčiau šiuo klausimu pasisakė ir Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Bearbock. Anot jos, raketų „Taurus“ perdavimas neįvyko, nes patikrinus buvo nustatyta, kad vokiečių ginklai nėra tinkamos būklės.

 

Tuo pat metu Bundestago nariai dar rugpjūtį paragino Vokietijos vyriausybę paspartinti didelio nuotolio raketų tiekimą, paaiškindami, kad jos yra būtinos sėkmingam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimui. Į tai pareigūnai atsakė, kad norint naudoti raketas reikia 3 mėnesius mokytis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(21)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()