Beprotiška žinia. Ukraina veja Rusijos laivyną iš Krymo  ()

Rusijos Juodosios jūros laivynas nuolat sulaukia atakų prieš savo karinius objektus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-03 Beprotiška žinia. Ukraina veja Rusijos laivyną iš Krymo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo analitikas Jurijus Kaninas tinklaraštyje „Obozrevatel“ išsakė savo prognozes apie Rusijos pajėgų elgesį Krymo pusiasalyje.

Rusijos agresija prieš Ukrainą sukėlė negailestingą grėsmę ir vietiniai kolaborantai, matyt, supranta, kad „net jei akmenys kris iš dangaus“ bus geriau. Jie ironiškai dainuoja dainą apie „legendinį Sevastopolį“, o Rusijos Juodosios jūros laivynas sulaukia atakų prieš savo karinius objektus, įskaitant laivus, sandėlius, aerodromus, oro gynybos sistemas ir pietinės okupacinių pajėgų grupės logistiką.

Pasak analitiko, Juodosios jūros laivynui prasideda naujas etapas, kuris turėtų baigtis visišku pasitraukimu iš Ukrainos teritorijos. Tai ne tik politinis sprendimas, bet ir atšiauri Ukrainos gynybos pajėgų sukurta realybė.

Kremliaus režimui karinių pajėgų išlaikymas Kryme ir kontrolė Juodojoje jūroje yra labai strategiškai svarbi. Per salą eina svarbiausi logistikos maršrutai, skirti palaikyti Rusijos karinę grupę Ukrainos pietuose. Rusijos karo laivai visada buvo pagrindinė grėsmė pietinei Ukrainos daliai, o Odesoje netgi grėsė nusileidimas iš priešo desantinių laivų.

Vienas pirmųjų aukšto statuso karinių taikinių buvo Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmanas – raketinis kreiseris „Moskva“. Jo sunaikinimas buvo ir simbolinis, ir nukreipė likusią Rusijos laivyno dalį į pietus ir rytus nuo Krymo, o tai taip pat leido atidaryti „grūdų koridorių“.

 

„Maskvos“ sunaikinimas buvo malonios tendencijos tąsa. Anksčiau, kaip prisimename, dėl „Tochka U“ smūgio Berdjansko uoste buvo nuskandintas didelis desantinis laivas „Saratov“, o dviejų šimtų metų dideli desantiniai laivai „Novočerkaskas“ ir „Cezaris Kunikovas“ taip pat buvo sugadinti.

Kitas visiškai neįgalus laivas buvo BDK „Minsk“. Jį, kartu su įgula ir netoliese esančiu povandeniniu laivu „Rostovas prie Dono“ „Sevmorzavode“ sunaikino 2023 m. rugsėjo 13 d.

Kaip matome, agresorės šalies vietovardžiais pavadinti laivai Ukrainos žemėje ir vandenyje šaknų neįleidžia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(0)
(57)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: