Netikėti įvykiai. Prie Bachmuto dingo Rusijos TOP generolas  ()

Atrodo, kad ukrainiečių judėjimas prie Bachmuto kelia Rusijai nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karo studijų institutas (ISW) teigia, kad Rusijos gynybos ministerija pašalino generolą leitenantą Andrejų Syčevą dėl jo nesėkmių prie Bachmuto. Analitikai pažymi, kad dabartinis Syčevo vaidmuo Rusijos armijoje nežinomas, bet jis galėjo būti nušalintas dėl nesėkmingų rusų kontratakų prie Kleščivkos ir Andrijivkos.

„Syčevas anksčiau, iki atleidimo 2022 metų rugsėjo pradžioje, vadovavo Vakarų Rusijos pajėgų grupei Charkivo srityje“, – sakoma ISW pranešime. Syčevas neatsako į rusų žurnalistų klausimus apie jo vaidmenį ir galimą atleidimą.

Andrejui Syčevui – 54 metai. Jis gimė Krasnodaro srityje, baigė Suvorovo mokyklą, o 1990 metais – Uljanovsko gvardijos aukštesniąją tankų karininkų mokyklą. Jis tarnavo tankų ir motorizuotų šaulių daliniuose. Prieš keletą metų jis tapo Rytų karinės apygardos penktosios jungtinės ginklų armijos štabo viršininku. Manoma, kad po to jis pateko į slaptą Putino sąrašą ir buvo paskirtas aštuntosios armijos, kuri turėjo stebėti sienas, pirmiausia su Ukraina, vadu.

 

2022 m. liepos 20 d. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu vietoj nušalinto generolo pulkininko Aleksandro Žuravliovo Vakarų karinės apygardos pajėgų vadu paskyrė Syčevą. Manoma, kad Syčevas buvo atleistas iš pareigų jau 2022 metų rugsėjį. Tuo pat metu buvo pranešimų, kad jis vadovavo Rusijos gynybai Donecko srityje.

(23)
(4)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: