Šluojama „Z“ raidė. Duginas pradeda sukilimą. Neįtikėtini įvykiai Rusijoje  ()

Pagrindiniam „rusiškojo pasaulio“ ideologui pritarė ir kiti propagandistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos kanalai pastaruoju metu ėmė įnirtingai kritikuoti „šventą“ simbolį – raidę „Z“, kuri nuo karo Rusijoje pradžios buvo vaizduojama pažodžiui visur (ir ne tik Rusijoje).

Viskas prasidėjo nuo publikacijos, kurią paskelbė šovinistinis rusų ideologas Aleksandras Duginas savo „Telegram“ kanale, kur jis apie raidę „Z“ pasakė, kad tai „blogas simbolis ir pigi klastotė“, kuri „nieko nereiškia“.

Šią kritikos bangą iškart pasičiupo ir kitos Rusijos propagandinės žiniasklaidos priemonės, kai kurios net nesidrovėdavo pareikšti riebius išsireiškimus.

„Z“ yra kaip tualetas. Siūkime ant savo ševronų unitazo dubenis ir numirkime už juos. Tai bus dar prasmingiau“, – rašė „Telegram“ kanalas „Alex Parker Returns“.

Tie propagandos šaltiniai, kurie palaikė Duginą, savo publikacijose pažymėjo, kad raidės „Z“ ir „V“ rodo Rusijos kariuomenės pralaimėjimą ir gėdingą būklę ar net yra siejamos su Ukrainos prezidento Vladimiro Zelenskio inicialais. Taip pat buvo komentaras, kuriame raidė „Z“ buvo vadinama  „impotentų svastika“.

 

Tačiau buvo ir tokių, kuriems Dugino argumentai nepatiko. Kai kurie teigė, kad raidė „Z“ yra gera, nes ji „atėjo iš žmonių, o ne iš politinių strategų“. Dar kitam nepatiko mintis visada mirti nei už „Šventąją Rusiją“, nei už kai kuriuos kitus simbolius. O dar kitiems „Z“ patinka, nes panašius simbolius galima naudoti rinkiminėse kampanijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(19)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: