„Prasideda dideli įvykiai. Beprotiškas spaudimas. Ukraina perima taktiką iš JAV“  ()

Ukrainos karinė vadovybė pasirodė esanti visa galva aukštesnė už Rusijos. Ji rengia ir įgyvendina įvairias karines operacijas, kurios kenkia agresoriui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimas neapsiriboja vien operacijomis Pietų fronte, vyksta didesni įvykiai, tikina amerikiečių generolas Benas Hodgesas.

Apie tai interviu „Telebačenia Toronto“ „YouTube“ papasakojo amerikiečių generolas, buvęs Jungtinių Valstijų kariuomenės Europoje vadas Benas Hodgesas.

Ukrainos generalinis štabas visiškai pranoksta Rusijos kariuomenės generalinį štabą. Rusai nežino, iš kur ateis kita ataka. Jie, kaip ir daugelis išorės stebėtojų, yra sutelkę dėmesį į Ukrainos antžeminį puolimą per minų laukus ir tranšėjas (Zaporižios kryptimi – red.), kuris, žinoma, yra svarbi kontrpuolimo dalis. Tačiau tai tik viena dalis“, - sakė generolas.

Jis patikslino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kare su Rusijos Federacija įgyvendina vadinamąsias „daugiatiksles operacijas“. Šią taktiką ukrainiečiai perėmė iš NATO, ypač iš Jungtinių Valstijų.

„Ukraina dabar tai daro viso pasaulio akivaizdoje. Tai yra, kai vienu metu planuojamos operacijos ore, sausumoje, jūroje, kibernetinėje ir informacinėje erdvėje... Kai manęs klausia, kaip sekasi kontrpuolimas, sakau, kad puikiai. Jei pažvelgsite į tai, kad dirbama sausumoje, ore, jūroje, ir visur kažkas vyksta, tai daro beprotišką spaudimą Rusijos generaliniam štabui. Kiekvieną kartą, kai dar vienas dronas priverčia sustabdyti operacijas Maskvos oro uostuose, tai spaudimas, kuris turi ekonominį ir psichologinį spaudimą. Visa tai yra kontrpuolimo dalis“, - aiškino Hodgesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(0)
(94)

Komentarai ()