Kiek visų tipų orlaivių turi Rusija? Ekspertas skelbia blogą žinią Ukrainai  (2)

Okupantai turėjo pastatyti lėktuvų gamyklas ant karo bėgių, pabrėžė Ivanas Kiričevskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar rusai turi apie 1100 visų tipų lėktuvų, apie 500 iš jų dalyvauja kare Ukrainoje.

„Defense Express“ karybos ekspertas Ivanas Kiričevskis interviu pripažino, kad okupantai susidorojo su iššūkiu.

„Tokių ikoninių, populiarių orlaivių, kaip Su-34, Su-35, gamybą buvo ketinama nutraukti, siekiant sutelkti dėmesį į sudėtingus penktos kartos naikintuvus Su-57 Komsomolske prie Amūro. Kazanės aviacijos gamykloje gaminami ir kariniai, ir keleiviniai orlaiviai. Bet RF turėjo pastatyti lėktuvų gamyklas ant karo bėgių, ir tai daugiau ar mažiau pavyko“, – sakė ekspertas.

I. Kiričevskis pabrėžė, kad, matyt, Rusijos Federacija tikrai tikėjosi, kad Kyjivą pavyks užimti per tris dienas, ir nemanė, jog reikės papildyti aviacijos nuostolius.

„Praėjusiais metais rusai pagamino 20 naujų orlaivių (JAV per metus gali pagaminti daugiausia 48 naujus F-16 orlaivius). Šiems metams rusai planuoja 40 naujų orlaivių, jau buvo pagaminta mažiausiai dešimt naujų Su-35. Todėl palaukite. Rusijos aviacijai žlugti dar anksti. Nemanykite, kad jie kreivarankiai ir nepajėgs apsaugoti aerodromų“, – pridūrė karo stebėtojas.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo praėjusių metų vasario 24 dienos Rusija mūšio lauke Ukrainoje neteko mažiausiai 315 lėktuvų ir 316 sraigtasparnių.

Be to, rusai prarado 20 karo laivų ir katerių, 802 MLRS, 4745 tankus, 9026 šarvuotus kovinius automobilius, 6612 artilerijos sistemų, 540 oro gynybos sistemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(10)
(28)

Komentarai (2)