Rusų laukia nemaloni staigmena. Į Odesą atvyks galinga jėga  ()

Berlynas siųs į Ukrainą papildomų oro gynybos sistemų, kad apsaugotų Odesą nuo Rusijos raketų ir bepiločių dronų kamikadzių atakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų laukia nemaloni staigmena. Vokietijos valdžia sutiko tiekti ukrainiečiams papildomų oro gynybos sistemų, kurios uždengtų dangų virš Odesos.

„Bloomberg“ apie tai pranešė spalio 4 d., remdamasis informuotais anoniminiais šaltiniais.

Į Odesą atvyks galinga jėga. Kaip pranešama, Ukrainai bus perduota dar viena priešlėktuvinių raketų sistema IRIS-T. Šios oro gynybos sistemos 2022 metų rudenį gynė Ukrainos dangų ir demonstravo beveik 100 procentų efektyvumą. Dar vienos IRIS-T sistemos atsiradimas rimtai sustiprins pietinių Ukrainos uostų saugumą.

Be IRIS-T, vokiečiai taip pat planuoja perkelti daugiau nei 10 priešlėktuvinių sistemų „Gepard“, kurios yra labai veiksmingos, įskaitant „Shahed“ dronų ir kitų priešo oro taikinių perėmimą.

 

„Vokietija aprūpins Kyjivą oro gynybos sistemomis, kad apsaugotų grūdų kelius (...), kad padėtų apsaugoti grūdų tiekimą nuo galimų Rusijos atakų... Įrenginiai suteiks priedangą kroviniams, keliaujantiems į Rumuniją palei šalies pietinę pakrantę“, – rašoma leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: