Pridėjo į kelnes. Rusijos pilotai „sustingo“ sutikę F-35  ()

Amerikiečių generolas Aleksas Grinkevičius pažymėjo, kad situacija pasikeitė po to, kai buvo paviešinti Rusijos pilotų agresyvaus elgesio atvejai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos oro pajėgų lėktuvai nebeprovokuoja JAV naikintuvų ir bepiločių orlaivių virš Sirijos, o tai atsiriboja nuo anksčiau šiais metais matytų karo veiksmų. Greičiausiai taip yra dėl to, kad po naikintuvų F-35 dislokavimo Artimuosiuose Rytuose rusų pilotai „atšalo“. Tai buvo pranešta „Defense One“.

JAV karinių oro pajėgų Centrinei vadovybei vadovaujantis generolas leitenantas Aleksas Grinkevičius sakė, kad Rusijos orlaivių elgesys danguje virš Sirijos pasikeitė po to, kai incidentai tapo vieši.

„Matėme, kad po to, kai atskleidėme kai kuriuos žiauresnius jų veiksmus, toks elgesys pasikeitė“, – sakė kariuomenės vadas.

Balandžio mėnesį Grinkevičius pranešė apie Rusijos pilotų agresyvaus elgesio atvejus, kurie provokavo amerikiečių lėktuvus danguje įsitraukti į mūšį. Be to, buvo agresijos atvejų, įskaitant nepilotuojamų orlaivių MQ-9 persekiojimą. Dėl šių veiksmų JAV oro pajėgos liepos mėnesį išsiuntė į Artimuosius Rytus lėktuvus F-22, F-35 ir F-16. Taip pat Irano veiksmams stebėti Hormūzo sąsiauryje pasirodė karinio jūrų laivyno minininkas, po kurio Rusijos provokacijos nutrūko.

 

„Rusijos elgesys vis dar neprofesionalus, bet „saugus“, – spalio 4 d., atsakydamas į žurnalistų klausimus „Defense Writers Group“ renginyje, užbaigė Grinkevičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(139)
(9)
(130)

Komentarai ()