„Eik n****i paskui Rusijos karo laivą.“ Kaip baltarusis į vietą pastatė „žvaigždę“ iš Rusijos (Video)  ()

Garsus baltarusių aktorius papasakojo, kaip į savo vietą pastatė arogantišką „žvaigždę“ iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsus baltarusių aktorius pasakoja, kaip į vietą pastatė arogantišką „žvaigždę“ iš Rusijos Federacijos.

Naujosios „Studio X-97“ programos svečiu tapo žinomas baltarusių aktorius Igoris Sigovas. Aktorius atskleidė, kodėl jis pasiuntė  Rusijos aktorių paskui rusų laivą.

– Tą akimirką, kai priėmėte sprendimą: „Štai ir viskas! Po to, kai Rusija tokiu būdu užpuolė Ukrainą, aš negaliu ten eiti ir vaidinti rusiškuose serialuose“, – tikriausiai vėliau jums skambino su pasiūlymais.

— Taip, buvo labai juokinga situacija, man paskambino ir pasiūlė vaidmenį filme, kuris buvo rusų filmuotas Baltarusijoje. Tai tokia tipiška praktika.

— Baltarusija (kaip ir Ukraina savo laiku) yra pigi filmavimo aikštelė.

— Taip, pats režisierius paskambino ir pasakė: „Igori, čia pagrindinis vaidmuo. Pagal scenarijų 1939 m. Lenkija okupuoja Baltarusiją, bet apskritai kalbama ne apie politiką, o apie žmones, apie situaciją. Sakau: „Žinai, aš dabar Varšuvoje, Lenkijoje“. Pauzė ir jis sako: „Taigi, tai reiškia, kad čia ne tavo tema?“. Aš sakau taip!.

— Labai artimai draugauju su žinoma ukrainiečių aktore Rimma Ziugina, kuri daug vaidino rusiškuose serialuose. Iš jos daug išgirdau apie filmavimo grupės ir režisierių požiūrį į ukrainiečių ir rusų aktorius. Kad ukrainiečiai gali valgyti vakarykštį maistą, o rusų aktoriai – šviežią. Pasakojo vieną tokią istoriją, kai ukrainiečių aktoriai sėdėjo sename „žvaigždžių vagone“, įėjo rusų asistentas ir pasakė: „Prašome visų išlipti, aktorius atvažiavo“. Ir ateina rusų aktorius. Atrodo, kad jiems ukrainiečiai nėra aktoriai. Rusams suteikiamas taksi, o ukrainiečiai atvažiuos viešuoju transportu. Kokia jūsų patirtis dirbant su rusų grupėmis?

- Panašus. Papasakosiu, kaip vyko filmavimas Baltarusijoje, kai buvo filmuojamas rusiškas serialas. Tu tai vadini „žvaigždžių vagonu“, mes tai vadiname „perkrovimu“. Paaiškėjo, kad viename „žvaigždžių vagone“ dažniausiai būdavo 3, 4, 5 baltarusių aktoriai, o rusų aktoriui, nepriklausomai nuo rango, žvaigždingumo ir populiarumo, – atskiras.

 

- O jūs galit būti ir trise.

– Taip. Bet vėlgi, visiškai sąžiningai: jie turi agentūrą, viskas ten yra surašyta.

– Ar jautėte, kad su jumis elgiamasi kaip su antrarūšiais?

– Taip. Net turėjau vieną situaciją, kai rusų aktorė pasakė: „Man jūsų, periferiniai menininkai, labai gaila“. Šiuo atžvilgiu tokie buvo tiek aktoriai iš Ukrainos, tiek aktoriai iš Baltarusijos.

-  Ir finansine prasme?

– Ir finansiškai – taip, žinoma. Jeigu aš, pavyzdžiui, už filmavimo dieną, būdamas nusipelnęs Baltarusijos menininkas, gaudavau 300 dolerių, tai Rusijos akademijos ketvirto kurso studentas, vaidinęs filmuose, gaudavo mažiausiai pusantro tūkstančio dolerių. Be to, jis leido sau mane mokyti, kad aš čia vaidinu neteisingai ir jis dabar man viską paaiškins. Niekada nemėgau girtis, kad buvau Los Andžele per „Oskarus“ ir filmas su mano dalyvavimu buvo, bet tokiose situacijose...

 

- Trumpametražinis filmas, tarkime. Kas nežino, Igoris 2010 metais nusifilmavo trumpametražiniame filme, kuris buvo nominuotas Oskarui.

— Juanitos Wilson filmas „Durys“. Ir kai jis mane galutinai suerzino, aš jam tiesiog pasakiau: „Ar tu buvai „Oskaruose“? Jis sako: „Ne!“. Tada aš jam pasakiau: „O aš buvau. „Eik n****i paskui Rusijos karo laivą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(267)
(3)
(264)

Komentarai ()