„Atsakas mirtinas. Priešas neturės jokių šansų“. Putinas skelbia apie „megaginklą“ (Foto)  ()

Anot Kremliaus vadovo, buvo atliktas paskutinis pasaulinio nuotolio sparnuotosios raketos „Burevestnik“ su branduoline varomąja sistema bandymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusijos atsakas į branduolinę ataką būtų mirtinas bet kuriam priešininkui. Apie tai jis pranešė per diskusijų klubo „Valdai“ susirinkimą.

Anot Kremliaus vadovo, Rusija jau beveik baigė itin sunkios raketos „Sarmat“ kūrimo darbus. Be to, buvo atliktas naujausias pasaulinio nuotolio sparnuotosios raketos „Burevestnik“ su varomuoju branduoliniu įrenginiu bandymas.

„Turime pereiti prie jų masinės gamybos ir pervesti į kovinę parengtį“, – sakė Rusijos prezidentas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusija neturi nieko keisti savo branduolinėje doktrinoje, tačiau ji gali atšaukti branduolinių bandymų uždraudimo sutarties ratifikavimą.

Putinas priminė, kad Rusijos karinė doktrina turi dvi priežastis, dėl kurių galima panaudoti branduolinį ginklą: „smūgis prieš mus, grėsmė Rusijos egzistavimui“.

Tuo pačiu metu Rusijos prezidentas šiandien nemato situacijos, kai kas nors keltų grėsmę Rusijos Federacijos egzistavimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(19)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()