[ŽT] Rusija galimai užėmė Ukrainos tvirtovę. Karšti įvykiai fronte. Kas nutiko  ()

Ukrainos gynėjai toliau kovoja su okupantais Zaporižios kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę geolokacinė medžiaga rodė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiek tiek pasistūmėjo į rytus nuo Novoprokopivkos. Ukrainos gynėjai laikosi pozicijose netoli ištisos priešo tranšėjų sistemos, išsidėsčiusios palei greitkelį T0480. Šis kelias veda tiesiai iš Orichivo į Tokmaką. 

Karo tyrimų instituto analitikai išanalizavo spalio 4 d. padėtį fronte.

Ukrainos generalinis štabas taip pat pranešė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę Robotynės rajone. Šio fakto neneigė ir Rusijos karo korespondentai. Jie teigė apie kovų intensyvumą palei Robotynės – Kopanės liniją. Kita dalis karo korespondentų ėmė tvirtinti, kad ukrainiečių gynėjams šiame fronto ruože pavyko užimti kelis Putino armijos griovius.

 

Rusijos žiniasklaida taip pat teigia, kad kovos vyko prie Verbovės ir Novoprokopivkos.

Z-kanalai taip pat teigia, kad spalio 4 d. Rusijos desantininkams pavyko nustumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas 2 km nuo Verbovės. Vienas iš rusų visuomeninių kanalų paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip 7-osios oro desantininkų divizijos okupantai atkovoja anksčiau Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms prarastą tvirtovę.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(79)
(-58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: