Sprogstanti naujiena. Skelbiama, dėl ko pamišo Kremliaus troliai (Foto)  ()

Per pastaruosius metus buvo tik trys tokių naujienų įvykiai, kurie visus darbus nustūmė į antrą planą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-07 Sprogstanti naujiena. Skelbiama, dėl ko pamišo Kremliaus troliai (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus botai apleido didžiąją dalį savo darbo, kad paskleistų memą su Zelenskiu.

Apie tai rašo „Telegram“ kanalas „Agentstvo. Novosti“.

Tą dieną, kai „X“ (anksčiau žinomo kaip „Twitter“) savininkas Elonas Muskas paskelbė memą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, Kremliaus troliai beveik pusę savo publikacijų skyrė nuotraukos perspausdinimui ir aptarimui, „Agentstvo“ sakė „Twitter“ projekto „Blokirovščik botov“ įkūrėjas Antibot4navalny. Tai itin retas atvejis, kai Kremliaus botai dėl vienos naujienos pamiršo savo dabartinės darbotvarkės dalį.

Detalės

Spalio 2 d., 2.45 Maskvos laiku, Muskas paskelbė Zelenskio nuotrauką su prierašu „Kai praėjo penkios minutės ir tu dar neprašei milijardo dolerių pagalbos“. Į šį įrašą atsakė 40% visų Kremliaus trolių, kurie spalio 2 d. dieną buvo „Twitter“. Jie pakomentavo tviterį arba pasisakė palaikydami Muską.

 

„Blokirovščik botov“ įkūrėjas  sakė agentūrai, kad per pastaruosius metus jis užfiksavo tik tris naujienų įvykius, kurie panašiai nustūmė likusią darbotvarkę į antrą planą. Tai „Oskaro“ apdovanojimo dokumentiniam filmui „Navalnas“ įteikimas, Tarptautinio baudžiamojo teismo orderio suėmimui Vladimirui Putinui išdavimas ir jo paties pareiškimas, kad „Wagner“ teisiškai neegzistuoja“.

 

Tinkle „Vkontakte“ Muskas buvo aptariamas daug mažesniu mastu: čia spalio 2 ir 3 dienomis jam buvo skirta 1400 trolių komentarų iš maždaug 38 tūkstančių, pasakojo projekto „Lovuška povara“ kūrėjas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(20)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: