Labai bloga žinia. Rusija atakuoja Ukrainą sunkiai numušamomis raketomis  ()

Rusija Ukrainą pastaruoju metu atakuoja  daugiausia balistinėmis raketomis, kurias sunku numušti oro gynybos sistemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietinės operatyvinės vadovybės atstovė Natalija Humeniuk atskleidė: „Akivaizdu, kad priešas labai vertina mūsų gebėjimą priešintis, ypač „Shahed“ dronams. Jie mato, kad mūsų efektyvumas net ir esant dideliam jų skaičiui yra aukštas ir stengiasi panaudoti ginklus, kurie pasieks tikslą. Nors matome, kad tiek balistinių, tiek viršgarsinių raketų naudojimas iš jų reikalauja labai aukštų technologijų ir neatneša norimo rezultato“.

Kalbėdama apie ataką Odesos srityje, Humeniuk pažymėjo, kad priešas naktį atakavo „specifinėmis raketomis“. „Priešas naudoja tokio tipo ginklus, kad pasiektų vadinamąsias pergales, kurias priskiria sau be sėkmės fronto linijoje“, – pažymėjo ji.

Humeniuk pridūrė, kad rusai naudojo viršgarsines „Oniks“ raketas, paleistas iš laikinai okupuoto Krymo. „Akivaizdus prioritetas buvo smogti uosto infrastruktūrai – buvo sunaikintas grūdų sandėlis ir rekreacinė infrastruktūra“, – pridūrė ji. Anot jos, nuo sprogimo bangos nukentėjo ir daugiabučiai.

 

Ji pažymėjo, kad nutrūkus grūdų susitarimui okupantai tęsia „suplanuotus kovinius darbus, kuriuos demonstruoja jau keletą mėnesių“. Humeniuk teigia, kad okupantai bando diskredituoti Ukrainos uostų infrastruktūrą, įtikinti laivų savininkus ir tarptautinę bendruomenę, kad Ukrainos uostai yra pavojingi.

(1)
(11)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: