Šiaurėje didelės permainos. Rusija skubiai ruošiasi karui su Suomija ir Baltijos šalimis  ()

Rusijos šiaurinėje dalyje esanti karinė apygarda ruošiama galimam karui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-09 Šiaurėje didelės permainos. Rusija skubiai ruošiasi karui su Suomija ir Baltijos šalimis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija parengė V. Putino dekretą, kuriuo iš Šiaurės laivyno atimamas karinės apygardos statusas ir 4 regionai perduodami naujai sukurtai Leningrado karinei apygardai. Karo ekspertas Jurijus Fiodorovas „Agentūrai“ paaiškino, kad tokiu būdu Rusijos valdžia tikisi prisotinti naujai sukurtą apygardą kariais galimiems konfliktams su Baltijos šalimis ir Suomija.

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį paskelbė V. Putino įsako projektą, kuriuo Komi respublika, Archangelsko ir Murmansko sritys bei Nencų autonominė apygarda (NAO) išbraukiamos iš Šiaurės laivyno ir perduodamos Leningrado karinei apygardai.

„Apygarda skirta kariauti tam tikrame karinių veiksmų teatre. Leningrado karinė apygarda turi du karo veiksmų teatrus – Baltijos šalių ir Suomijos. Kad apygarda turėtų pakankamai junginių, ji turi būti prisotinta karių. Atitinkamai į ją perkeliami šiuose regionuose dislokuoti kariai“, - patikslino Fiodorovas.

Jis pažymėjo, kad ši pertvarka skirta laikotarpiui po karo Ukrainoje, nes dabar visos pajėgos, kurias reikia perkelti į Leningrado apygardą, yra užimtos. 

„Vietoje liko tikriausiai 20 proc. karių, ir jie nėra pasirengę kovai“, - pridūrė Fiodorovas.

 

Eksperto teigimu, pasibaigus karui visos konflikte dalyvaujančios šalys susidurs su pasirengimo būsimam karui klausimu: NATO, JAV ir Europa sieks dislokuoti dideles atgrasomąsias pajėgas prie Rusijos sienų, o Ukraina sieks prisijungti prie NATO arba gauti pakankamai ginklų.

„Rusijai teks dar sunkesnė užduotis, nes kariuomenė yra sumušta, šiuolaikinė ginkluotė senka, karas atskleidė daug silpnų vietų kariuomenėje. Ji sieks atkurti ginkluotąsias pajėgas, galinčias kariauti Europoje ir su Ukraina, ir su NATO vakarų teatre“, - sakė Fiodorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(36)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()