[ŽT] „Tai būtinybė!“ Erdoganas siūlo skubiai kurti naują valstybę. Kas nutiko  (1)

Turkijos prezidentas paragino abi puses atsisakyti žingsnių, galinčių pabloginti padėtį regione ir dar didesnį kraujo praliejimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas išreiškė savo poziciją dėl karo Izraelyje, kilusio šią savaitę po didelio masto palestiniečių kovotojų grupuotės "Hamas" invazijos į Izraelio teritoriją.

Turkijos lyderis mano, kad taiką Artimuosiuose Rytuose galima užtikrinti tik sukūrus Palestinos valstybę 1967 m. sienų ribose. Jis padarė atitinkamą pareiškimą per Mor Efraimo bažnyčios atidarymą Stambule, praneša „Anadolu“.

Erdogano teigimu, „nepriklausoma Palestinos valstybė, turinti geografinį vientisumą ir jos sostinė Rytų Jeruzalėje, yra negrįžtama būtinybė“.

Turkijos prezidentas paragino abi puses atsisakyti žingsnių, galinčių pabloginti padėtį regione ir dar didesnį kraujo praliejimą, taip pat pareiškė Ankaros pasirengimą dėti visas pastangas kovai sustabdyti.

 

„Esame pasiryžę tęsti aktyvias diplomatines pastangas“, – pridūrė R.T.Erdoganas.

Atkreipkime dėmesį, kad Turkijos prezidento minimos 1967 m. sienos yra tokios, kaip ir iki Šešių dienų karo pradžios. Tuo metu arabai kontroliavo rytinę Jeruzalę ir vakarinį Jordano upės krantą, kuriuos per karą užėmė Izraelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(22)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: