[ŽT] Kito kelio nebėra. Izraeliui teks tai padaryti  ()

Politinė vadovybė neprieštaraus visuomenei.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-10 [ŽT] Kito kelio nebėra. Izraeliui teks tai padaryti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokyčiai Artimuosiuose Rytuose priklausys nuo Izraelio gynybos pajėgų, kaip greitai ir efektyviai jos atliks savo užduotis Gazos Ruože. Tai spalio 9 dieną sakė ukrainiečių mokslininkas, antropologas Sergejus Danilovas iš Artimųjų Rytų studijų centro.

„Neabejotinai yra tikimybė, kad tai bus regioninis karas. Jei „Hezbollah“ (Libano šiitų sukarinta islamistų organizacija ir politinė partija - red.) įsitrauks. Tačiau ši galimybė nėra šimtaprocentinė. Šiuo metu tai priklauso nuo Izraelio Gynybos pajėgų, kaip greitai ir efektyviai jos atliks savo užduotis Gazos Ruože“, – sakė Danilovas.

Jis priminė, kad Izraelis nekalbės su „Hamas“, apie ką jau buvo oficialiai pranešta.

„Net jei karinė ar politinė vadovybė būtų padariusi tokį pareiškimą, žengusi šį žingsnį, Izraelio visuomenė tam nepritartų. Sausumos operacija Gazos Ruože yra tai, ko reikalauja Izraelio visuomenė. Ir nesvarbu, ar politinė vadovybė norėtų išvengti šios sunkios operacijos, ji neprieštaraus visuomenei“, – aiškino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(5)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()