Galima laukti visko. „Jei Maskvai pavyks užšaldyti karą Ukrainoje“  ()

Rusijos Federacija ieško būdų, kaip „įšaldyti“ karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija ieško būdų, kaip „įšaldyti“ karą prieš Ukrainą, kad atkurtų savo potencialą. Maskva dėl vidinės krizės bet kokiu atveju negalės ilgai kontroliuoti situacijos.

„Taip, juos (rusus - UNIAN) tai domina (karo įšaldymas - UNIAN). Bet šiuo atžvilgiu aš esu atsargus optimistas, nes istorinio proceso logika, kaip vyksta konfrontacija tarp Vakarų, Rusijos ir Kinijos, nenumato ilgo „įšaldymo“ galimybės. Nesutarimai per daug paaštrėjo, kad būtų galima perversti puslapį ir grįžti prie to, kas buvo prieš karą. Bandymas konservuoti pagrindinių prieštaravimų neišsprendžia. Vienaip ar kitaip, bus krizių, kurios sulaužys „įšaldymą“ anksčiau, nei iki 2028 m., tai tikrai“, – interviu UNIAN sakė Pilietinės visuomenės problemų tyrimų centro direktorius Vitalijus Kulikas.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad Maskva visur turi savų interesų, todėl bet kas gali sukelti krizę.

„Viskas: sukilimas Rusijoje, lūžis fronte, kontrpuolimas, kažkoks smūgis, žmogaus sukeltos nelaimės, naujas sukilimas Sirijoje, kur reikės dislokuoti kariuomenę, krizė Kaukaze. . Bet kurie taškai, kuriuose šiuo metu vyksta tektoninių politinių plokščių poslinkis. Pradėjo judėti visi regionai, pradedant Afrika ir baigiant Lotynų Amerika. O Rusija visur turi savo interesų“, – pažymėjo ekspertas.

Be to, jis priminė, kad Vakarų ekspertai mėgsta cituoti Korėjos „įšaldymo“ modelį.

 

„Taikos sutarties tarp Korėjų nėra, Korėjos karas formaliai nesibaigė, bet ten nėra „karštosios“ fazės. Taigi korėjietiško scenarijaus Ukrainai nebus. Korėjos scenarijus atsirado tam tikromis to meto istorinėmis sąlygomis - šeštajame dešimtmetyje ir jį lydėjo šalių, socialistinių ir kapitalistinių mikrosistemų gebėjimas išlaikyti šį pasiskirstymą. Dabartinėmis sąlygomis nei Vakarai, nei Rusija negali išlaikyti šio „užšaldymo“, nėra išteklių, susikaupė per daug konfliktų, per daug krizių. Reikia eiti į kažką naujo. O tie, kurie pasisako už „įšaldymą“ neturi galimybių jį išlaikyti. Todėl tai truks neilgai, ne iki 2028 metų“, - padarė išvadą Kulikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: