Pražudė daugiau nei 50 žmonių. Atskleisti išdavikai, nukreipę rusų „Iskander“ į Hrozos kaimą (Video)  ()

SBU nustatė dviejų išdavikų, kurie spalio 5 dieną nukreipė Rusijos raketų ataką kavinėje Hrozos kaime Charkivo srityje, tapatybes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 Pražudė daugiau nei 50 žmonių. Atskleisti išdavikai, nukreipę rusų „Iskander“ į Hrozos kaimą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Saugumo tarnybos regioninio biuro atstovas spaudai Vladyslavas Abdula.

Nusikaltėliai buvo du vietos gyventojai – 30 metų Volodymyras Mamonas ir jo jaunesnysis brolis 23 metų Dmitrijus Mamonas, kurie regiono okupacijos metu perėjo į rusų pusę.

Anot SBU, už tai kaltinamieji gavo „pozicijas“ okupuojančios „Charkivo srities karinės-civilinės administracijos vidaus reikalų departamento“ gretose. Ten vienas jų buvo paskirtas „kolonos grupės vairuotoju“, kitas – „kelių patrulių tarnybos inspektoriumi“.

Tačiau regiono išvadavimo išvakarėse tiek išdavikai, tiek jų šeimos pabėgo į Rusijos Federaciją, kur toliau dirbo šaliai agresorei.

Rusų okupantų nurodymu jie Ukrainos kontroliuojamoje teritorijoje nuotoliniu būdu pradėjo formuoti savo informatorių tinklą. Tuo tikslu išdavikai į ardomąją veiklą įtraukė savo artimuosius, kaimynus ir pažįstamus iš Charkivo srities deokupuotų miestų ir kaimų.

„Pridengdami draugiškais pokalbiais ir susirašinėjimu internete, išdavikai prašė žmonių informacijos apie gynybos pajėgų dislokavimą ir masinius renginius regione“.

 

„Tyrimo duomenimis, nuo šių metų spalio pradžios abi susijusios šalys pradėjo rinkti informaciją apie planuojamą žuvusio Ukrainos gynėjo perlaidojimą Hrozos kaime. Kartu jie suprato, kad dėl priešo atakos civiliai – jų pažįstami iš Hrozos kaimo, tarp jų ir tie, kurie jiems suteikė informaciją – tikrai žus“, – rašoma pranešime.

 

 

Sužinojęs tikslų taikaus įvykio adresą ir laiką, Volodymyras Mamonas perdavė šią informaciją rusų okupantams.

Rusai gautą informaciją panaudojo tikslingai atakuodami Ukrainos kaimą, naudodami operatyvinį-taktinį raketų kompleksą „Iskander M“.

Tada per Rusijos Federacijos oro ataką žuvo 55 civiliai, įskaitant nepilnametį vaiką. Dar šeši civiliai buvo sužeisti.

Kadangi abu nusikaltėliai slapstosi Rusijos Federacijos teritorijoje, imamasi kompleksinių priemonių jiems surasti ir nubausti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)

Komentarai ()