Versijų daug. Kas nutiko naujausiam Rusijos laivui „Pavel Deržavin“ (Foto)  ()

Rusijos Juodosios jūros laivynas turi naujų nuostolių okupuotame Kryme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Juodosios jūros laivynas, preliminariai, turi naujų nuostolių okupuotame Kryme. Pasirodė informacija, kokia žala padaryta Rusijos karinio jūrų laivyno patruliniam laivui „Pavel Deržavin“.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Heraščenka „Telegram“ pasidalijo nauja informacija, remdamasis šaltiniais Kryme.

Pranešama, kad „Pavel Deržavin“ galėjo būti apgadintas dėl paslaptingo įvykio netoli okupuoto Sevastopolio uosto prieš porą valandų.

Buvo susprogdintas didelis patrulinis laivas „Pavel Deržavin“. Kol kas neaišku, kas atsitiko: gal raketos smūgis, gal oro ar jūros drono smūgis, gal tiesiog kažkas ne ten užsirūkė“, – kalbėjo patarėjas.

Neseniai pasirodė informacija, kad Rusijos karinis jūrų laivynas išveda savo laivyną iš Sevastopolio, kurį pastaruoju metu nuolat atakuoja Ukrainos raketos ir bepiločiai orlaiviai. Ukraina, praktiškai neturėdama savo laivyno, sugebėjo paralyžiuoti pagrindinį Rusijos karinio jūrų laivyno uostą Kryme, taip pat atėmė iš agresoriaus dominavimą Juodojoje jūroje.

 

„Pavel Deržavin“ yra naujausias Rusijos karinio jūrų laivyno laivas. Jis buvo paleistas 2019 m., o po metų buvo priimtas į Juodosios jūros laivyną. Prasidėjus invazijai į Ukrainą, rusai sustiprino savo patrulinį laivą papildomais ginklais, o tiksliau – priešlėktuvinių raketų sistema Tor-M2KM, apsaugančia nuo oro atakų. Šiandien Rusijos laivynas turi tik keturias korvetes, panašias į Pavelą Deržaviną. Tai „Sergejus Kotovas“, „Vasilijus Bykovas“ ir „Dmitrijus Rogačiovas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(1)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: