ES rengia pirmąsias tiesiogines karines pratybas Kadise  ()

Spalio 16–22 d. Europos Sąjunga rengia pirmąsias tiesiogines pratybas iš Rotos karinio jūrų laivyno bazės Kadise, Ispanijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 17 d. ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumui Josepas Borrellis dalyvauja pratybų demonstracinėje dalyje.

Apie 10.15 val. Lietuvos laiku vyko Josepo Borrellio spaudos konferencija, kuri buvo tiesiogiai transliuojama Europe by Satellite (EbS) kanalu.

Maždaug 2800 karininkų ir darbuotojų iš ES valstybių narių dalyvaus stabilizavimo operacijos pradinio etapo simuliacijoje.

Pratybų metu bus testuojamas ES karinis pasirengimas ir pajėgumai greičiau reaguoti į išorinius konfliktus ir krizes. Pratybos apims pasirengimą operacijai, amfibinį užpuolimą, išsilaipinimo jūros uosto apsaugą ir kontrolę, sausumos įgalinimo priemonių taikymą siekiant užtikrinti saugią ir patikimą aplinką.

Pagrindiniai faktai

ES įgyvendina ES saugumo ir gynybos strateginį kelrodį visais lygmenimis. Tai apima ir pirmąsias ES tiesiogines pratybas „LIVEX“. „LIVEX“ yra labai svarbus žingsnis rengiantis ES greitojo dislokavimo pajėgumų priemonei, kuri padidins ES gebėjimą greitai ir tvirtai reaguoti į krizes, koordinuotai sutelkiant būtinus valstybių narių pajėgumus. „LIVEX“ taip pat atspindi ES poreikį rengti bendrus savo mokymus ir pratybas, kad būtų galima išbandyti ir patvirtinti koncepcijas, procedūras ir taktiką.

 

Daugiau informacijos

Pranešimas spaudai (anglų k.)

 

Faktų suvestinė (anglų k.)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()