„Veiksmingi ginklai, kaip ir tikėjomės.“ Zelenskis skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padarė pareiškimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-17 „Veiksmingi ginklai, kaip ir tikėjomės.“ Zelenskis skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po spalio 17 d. įvykusio susitikimo rezultatų, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padarė pareiškimą apie atakas prieš Rusijos okupacinių pajėgų bazes Ukrainos žemėje, naudojant „veiksmingą ginklą“.

„Taip pat dėkoju tiems [Ukrainos gynėjams], kurie galingai naikina logistiką ir įsibrovėlių bazes mūsų žemėje. Yra rezultatų, dėkoju kai kuriems mūsų partneriams. Veiksmingi ginklai, kaip ir tikėjomės“, - sakė Zelenskis.

Ukrainos valstybės vadovas nepatikslino, kokios bazės buvo naikinamos. Tačiau spalio 17-osios naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai smogė dviem okupantų oro bazėms laikinai okupuotoje Ukrainos teritorijoje – Berdianske, Zaporižios srityje ir Luhanske.

Ukrainos kariuomenė neįvardijo, kokios rūšies ginklai buvo panaudoti atakuojant Berdianską ir Luhanską spalio 17-osios naktį.

Kai kurie Rusijos „karo korespondentai“ spalio 17 dieną sakė, kad ataką galėjo įvykdyti ATACMS raketos.

 

Oficialiai nei JAV, nei Ukraina nepranešė apie tokių ginklų pristatymą Ukrainos gynybos pajėgoms, tačiau po Zelenskio vizito JAV rugsėjį žiniasklaida rašė, kad susitarimas dėl tokių raketų partijos perdavimo egzistuoja, nors tai ir nebuvo paskelbta.

Rugsėjo 22 d. „NBC News“ pranešė, kad JAV perduos nedidelį ATACMS skaičių Ukrainai, ką, remiantis žiniasklaidos pranešimais, Ukrainos lyderiui pasakė JAV prezidentas Joe Bidenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: