Atšaukiama Ukrainos pergalė. Kas nutiko (Video)  ()

Ukrainiečiai pradeda suprasti, kad karas su Rusijos Federacija tęsis labai ilgai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai pradeda suprasti, kad karas su Rusijos Federacija tęsis labai ilgai, jiems teks metų metus gyventi karo sąlygomis.

Tai pareiškė Ukrainos žurnalistas Vitalijus Portnikovas interviu su Jevgenijumi Kiseliovu, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Fabrika novin“.

„Tiesą sakant, apie ilgą karą kalbėjau beveik nuo pirmųjų viso masto karo mėnesių, sakiau, kad politinio sprendimo nėra“,  – pažymėjo ekspertas.

Anot Portnikovo, Rusija nesiruošia baigti šio karo, o jei nebus politinio sprendimo, tuomet Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali suteikti tik pagrindą kažkokioms paliauboms arba tam tikram politiniam sprendimui ateityje. Bet jei taip neatsitiks, karas įvairiu intensyvumu tęsis daugelį metų.

Taip pat pokalbio metu analitikas teigė nežinantis, kiek Ukrainos visuomenė yra pasirengusi tai priimti, tačiau jam atrodo, kad žmonės dabar prisitaiko. Jie pripranta prie minties, kad gali tekti ilgus metus gyventi kariniame konflikte.

 

Taip, šis konfliktas panašus į Sirijos. Karas Sirijoje tęsiasi jau dešimt metų. Net prasidėjus plataus masto invazijai į Rusijos Federaciją daugelis sakė, kad Rusija taip lengvai nepasitrauks, o pereis nuo žaibiško karo prie ilgojo ir kad būtent apie tai reikia galvoti“, – prisiminė žurnalistas.

„Man atrodo, kad dabar jau tai suprato ir Ukrainos valdžia, ir Ukrainos visuomenė.“

Todėl reikės padaryti naujas politines išvadas, pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(20)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: