„Xi Jinpingas pareikalavo baigti karą.“ Netikėta žinia  ()

Vizito Kinijoje metu Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pasižymėjo nauju pareiškimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vizito Kinijoje metu Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pasižymėjo nauju pareiškimu apie pasirengimą deryboms su Ukraina. To iš Maskvos reikalauja Kinijos lyderis Xi Jinpingas.

Tokią prielaidą savo „Telegram“ kanale išsakė garsus Rusijos sociologas ir opozicionierius Igoris Eidmanas.

Vizito Kinijoje metu Putinas išplatino keistą informaciją, kurią Ukrainos valdžia jau paneigė: „Dabar girdime, kad atrodo, kad jie yra pasirengę kažkokioms deryboms. Užsienio politikos klausimus kuruojantys atsakingi asmenys, kurie dar visai neseniai sakė, kad mūšio lauke reikia padaryti strateginį pralaimėjimą Rusijai, dabar prakalbo kitaip ir jau sako, kad šias problemas reikia spręsti taikiomis derybomis. Tai transformacija tinkama linkme, už kurią giriu, bet to neužtenka.“

Jokie atsakingi asmenys Ukrainoje nieko panašaus nesiūlė. Tai kodėl Putinas tai sugalvojo?

Atsakymas paprastas. Xi jau seniai reikalauja, kad Putinas imtųsi realių žingsnių siekiant užbaigti ar bent įšaldyti karą. Putinas nenori to daryti. Jis yra neadekvatus, savo šizopasaulyje yra puikus strategas, galvojantis, kad pergudraus ir aplenks visus.

Putinas ramina Xi: bus tau taika, greitai Ukraina pasiduos ir aš jai diktuosiu savo sąlygas. Žinoma, kinai ir kiti Putino partneriai tuo netiki. Negalėdama pateikti jokių realių Ukrainos vadovybės defeistinių nuotaikų įrodymų, Rusijos valdžia surengia informacinę kampaniją, kurioje dalyvauja buvę oficialūs pareigūnai. Na, jūs suprantate, ką aš turiu galvoje. Rašiau apie šios įmonės vidaus politines užduotis. Tačiau pasirodo, kad ji turi ir užsienio politikos tikslų.

 

Putinas savo rytiniams partneriams ir Vakarų priešams turi parodyti, kad Ukraina pavargo nuo karo, kad garsūs ukrainiečių pranešėjai neigiamai vertina savo šalies karines perspektyvas, o tai reiškia, kad yra didelė tikimybė, kad karas greitai baigsis Rusijos sąlygomis. Jiems tereikia „paleisti situaciją“ ir tiesiog laukti šios dramos pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(23)
(-1)

Komentarai ()