Netikėti įvykiai. Prie Nyderlandų krantų pastebėtas Rusijos šnipų laivas (Žemėlapis)  ()

Prie Nyderlandų krantų buvo pastebėtas Rusijos laivas. Žurnalistai mano, kad jis šnipinėjo ir galimai rengė sabotažą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį palei Nyderlandų pakrantę praplaukė Rusijos tyrimų laivas, kuris, kaip manoma, buvo naudojamas šnipinėjimui.

Apie tai spalio 20 d. pranešė tiriamosios žurnalistikos platforma „Pointer“.

Laivas „Jevgenijus Gorigledžanas“ netrukus po įplaukimo į Šiaurės jūrą išjungė automatinės identifikavimo sistemos siųstuvą, rašoma pranešime.

Laivas Baltijos jūroje netoli Vokietijos pasirodė praėjusį šeštadienį, spalio 14 d. Vėliau jis patraukė į Šiaurės jūrą, o jo siųstuvas buvo išjungtas netoli Olborgo Danijoje. Paskutinis spalio 17 dienos signalas rodė, kad laivas plaukia link Nyderlandų.

„Jevgenijus Gorigledžanas“ yra Rusijos karinio jūrų laivyno okeanografinių tyrimų laivas, oficialiai skirtas jūros dugno tyrimams ir povandeniniams darbams.

Žurnalistai teigia, kad laivas greičiausiai yra Rusijos gynybos ministerijos Pagrindinio giliavandenių tyrimų direktorato slaptos karinės programos, sukurtos Šaltojo karo metu, dalis.

Iš laivo brėžinių ir nuotraukų matyti, kad jame sumontuoti mažiausiai du mini povandeniniai laivai ir radiolokacinė įranga, rašo leidinys. Jis taip pat turi galimybę naudoti povandeninius dronus.

Nyderlandų karinio jūrų laivyno atstovas žurnalistams patvirtino, kad karinis jūrų laivynas „atidžiai stebi šį atvejį“, bet atsisakė atskleisti detales.

 

 

„Pointer“ medžiagoje Rusijos laivas vadinamas „šnipų laivu“. Kartu tyrimo autoriai pažymi, kad nežinoma, „ar „Jevgenijus Gorigledžanas“ ketino sabotuoti ar šnipinėti Nyderlandų infrastruktūrą“.

Pasak OSINT tyrėjų, laivas, be kita ko, plaukia „tiesiogiai per kelis duomenų kabelius ir didelį dujotiekį“ toje pačioje vietoje, kur anksčiau buvo matytas Rusijos laivas „Admirolas Vladimirskis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(39)
(-18)

Komentarai ()