Rusijos pajėgose padaugėjo dezertyrų. Kas nutiko (Video)  ()

Okupacinėms pajėgoms vėl reikia daug darbo jėgos, kad būtų galima atnaujinti puolimą Donbase.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pačiu metu dėl nemokšų rusų vadų, jų pavaldiniai vis mažiau motyvuoti vykdyti įsakymus.

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo žmogaus teisių aktyvistas, Rytų žmogaus teisių grupės įkūrėjas Pavelas Lysianskis. Jis patvirtino, jog dėl savavališkų vadovybės įsakymų ir didelio rusų karių mirtingumo dažnėja dezertyravimo atvejai.

Visų pirma, Rusija jau prarado didelę dalį savo profesionalių karių, kuriuos turėjo plataus masto invazijos metu. Vietoj jų dabar kovoja priverstinai mobilizuoti ir sutartininkai, kurių parengties lygis gerokai žemesnis.

Kita problema, prisidedanti prie rusų noro bėgti nuo Rusijos armijos, yra jos vadų kvailumas, kurie nuolat siunčia savo pavaldinius į minų laukus ir į kulkosvaidžių ugnį.

„Anksčiau šią funkciją atlikdavo priverstinai mobilizuoti iš ORDLO (taip pat „Štorm-Z“ kalinių kuopos - red.). Dabar Rusija į tikrą mirtį meta net tuos reguliariuosius padalinius, kuriuos laiko „prastos kokybės“, –  įsitikinęs Pavelas Lysianskis.

 

Dėl to Rusijos kariškiai turi tik dvi galimybes: arba paklusti tokiam įsakymui, arba bandyti atsisakyti jį vykdyti. Pastarieji arba siunčiami į kalėjimą, arba sunaikinami pačio agresoriaus. Be to, vienas iš argumentų prieš dezertyravimą yra Rusijos vadovybės nustatyta galimybė po kario mirties finansiškai paremti jo šeimą. Tačiau ir tokiais atvejais režimas sukčiauja ir šeimą informuoja apie neva dingusį artimąjį, taip išvengdami mokėti išmokas.

Tokia situacija skatina okupacinės armijos karius bėgti iš fronto Rusijos pasienio regionų kryptimi. Tačiau tokių veiksmų metu jie dažnai griebiasi smurto prieš civilius.

 

„Neseniai atgarsio sulaukė žinia apie moters nužudymą Antracyte, įvykdytą okupanto iš „Štorm-Z“ kuopos. Tokie atvejai nėra pavieniai okupuotoje teritorijoje ir kelia didelį vietos gyventojų pasipiktinimą. Tačiau nėra kam užtikrinti jų saugumo“, – pažymėjo žmogaus teisių aktyvistas.

Tuo pačiu metu, siekdama kovoti su dezertyravimu, Rusija pradėjo aktyviau naudoti užtvarų būrius. Jie daugiausia sudaryti iš Rusijos gvardijos kovotojų, kurie yra antroje gynybos linijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: