Snaiperiai arba dronų operatoriai. Rusijos moterys eina į karą  ()

Rusų karinė bendrovė „Redut“ į savo gretas pradėjo verbuoti moteris. Planuojama jas išsiųsti į karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Svarbios istorijos“.

„Borz“ batalionas, priklausantis Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos kontroliuojamam „Redut“, pradėjo verbuoti moteris kovinėms specialybėms, kurios siunčiamos į fronto liniją. Žurnalistai socialiniuose tinkluose rado atitinkamą skelbimą“, – rašoma pranešime.

Verbuotojas šaukiniu „Vesta“ pranešė, kad dabar nusprendė pabandyti suformuoti moterų snaiperių būrį ir moterų dronų operatorių būrį.

Sutartis sudaroma šešiems mėnesiams, atlyginimas – nuo 220 000 rublių (2300 USD). Už sužalojimus – 1-3 milijonai (10 000-31 000 dolerių), už mirtį – 5 milijonai (53 000 dolerių). Sudarius sutartį, suteikiamas kovos veterano statusas. Pageidautina, kad kandidatai turėtų ginklų valdymo įgūdžių, tačiau jei jų neturi, jie bus apmokyti Donecke – per vieną mėnesį.

 

„Vesta“ pažymėjo, kad tai pirmasis „komplektas“. Bepiločių orlaivių operatorių vietos jau baigėsi, tačiau dalinyje yra laisvų vietų snaiperiams.

„Borz“ būrys yra „Redut“, kuriam vadovauja Rusijos GRU, dalis. Jam vadovauja Dmitrijus Zipiras, kilęs iš Ukrainos Volnovachos šaukiniu „Borz“, kurį Ukrainos specialiosios tarnybos sieja su „DLR valstybės saugumo ministerija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(35)
(-28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()