„500 000 per metus. Neliks beveik 13 mln. žmonių.“ Skelbiama katastrofa  (3)

Šis nykimas nesustabdomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Demografai teigia, kad Rusijos gyventojų nykimo procesas vyksta taip sparčiai, kad per artimiausius 20 metų ji taps senukų šalimi.

Per artimiausius 20 metų Rusija išmirs vidutiniškai daugiau nei 500 000 žmonių per metus ir į XXI a. antrąją pusę įžengs turėdama mažiausiai gyventojų per 70 metų. Tai skelbia Rusijos žiniasklaida, remdamasi nauja Rosstato demografine prognoze, kuri buvo sudaryta atsižvelgiant į 2020 m. gyventojų surašymą.

Taigi per ateinančius 20 metų iki 2046 m. Rusijos Federacija dėl mirtingumo perviršio virš gimstamumo neteks beveik 13 mln. žmonių. V. Putinas pareikalavo sustabdyti rusų nykimą, tačiau depopuliacijos procesas Rusijos Federacijoje ir toliau įgauna pagreitį. Per pastaruosius 10 metų Rusijos Federacijoje gyventojų sumažėjo daugiau kaip 3 mln. žmonių. Šis procesas prasidėjo spartesniu tempu po Krymo okupacijos.

Demografai tvirtina, kad Rusijos gyventojų nykimo procesas pavers ją senukų šalimi: vaikų ir paauglių skaičius šalyje iki 2040-ųjų pradžios sumažės 26 proc. - nuo 27,2 iki 20 mln. žmonių, o jų dalis gyventojų skaičiuje sumažės nuo 18,5 iki 14,2 proc. Tuo tarpu pensininkų dalis padidės nuo 24,5 proc. iki 26,9 proc. 2046 metais.

 

Rusijos tinklaraštininkas ir ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas pažymi, kad Rusijoje dabartinis V. Putino režimas ir visa vyriausybė neturi jokio ateities plano.

„Tik tada, kai jis atsiras, tik tada, kai žmonės pajus pasitikėjimą, saugumą ir ramybę – tik tada bus galima pradėti kalbėti apie šalies gyventojų skaičiaus didinimą. Dabar žmonės nemato jokių perspektyvų, išskyrus tai, kad eiti mirti už kažką, ko nesupranta. Gimdoma ne mirčiai, gimdoma gyvenimui, bet šis režimas nežada ir negarantuoja gyvenimo. Jis garantuoja tik mirtį, o raginimai mirti, neapykanta ir pyktis yra pagrindinė valstybės ideologijos ir propagandos srovė“, - pabrėžė jis.

 

Pasak eksperto, rusų išmirimo situacija pasikeis, kai nustos egzistuoti V. Putino režimas.

„Taigi kol kas viskas vyksta įprasta tvarka. Pasikeis režimas – pasikeis tikslai, pasikeis požiūris į šalį ir žmones - be jokios abejonės, pasikeis demografinės tendencijos. Kol kas to nėra ir negali būti. Žmonės nenori daugintis užnuodytoje ir išdegintoje žemėje, kad ir kaip stengtumeisi“, - rašo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(5)
(173)

Komentarai (3)