„Problematiška.“ Kuo pavojingos Kh-59 raketos (Video)  ()

Oficialiuose pranešimuose vis dažniau teigiama, kad rusai ukrainiečių infrastruktūrai atakuoti naudoja iš oro paleidžiamas sparnuotąsias raketas Kh-59. Tai ypač pavojingas ginklas, todėl reikia į jį atkreipti dėmesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar bazinis Rusijos aerokosminių pajėgų variantas greičiausiai yra raketos Kh-59MK2, turinčios šias charakteristikas:

  •      fiuzeliažo ilgis - 4,2 metro;
  •      sparnų plotis - 2,45 metro;
  •      pradinis svoris – 770 kilogramų;
  •      kovinė galvutė - 310 kilogramų prasiskverbiančios arba kasetinės konstrukcijos;
  •      deklaruotas skrydžio nuotolis yra iki 285 kilometrų.

Kh-59 galima paleisti iš Su-34 ir Su-35 naikintuvų. Buvo net pavienių epizodų, kai rusai savo Su-57 panaudojo Kh-59 atakoms prieš Ukrainą.

Atskira įdomi istorija yra ta, kad tokios sparnuotosios raketos naudoja TRDD-50B variklį. Tai TRDD-50 variklio variantas, montuojamas ant rusiškų Kh-101 ir 3M-14 „Caliber“ tipų ilgojo nuotolio sparnuotųjų raketų.

Būtent su Kh-59 raketomis rusai 2022 metų pavasarį „pašalino“ Ukrainos naftos bazes ir uosto infrastruktūrą. Jas numušti yra problematiškiau nei tą pačią X-101 ar „Caliber“ dėl mažų Kh-59 matmenų (tiesą sakant, ne ką didesnių nei „Shahed“).

Todėl, kai jau oficialiai kalbama, kad Rusija šią žiemą gali pakeisti apšaudymo būdus ir taktiką, kas žino – galbūt tai reiškia, kad rusai apskritai gali pakeisti savo raketų atsargų panaudojimo akcentus. Galbūt, pirmiausia, okupantai ims šaudyti sparnuotąsias raketas taktinei aviacijai, o antra – eikvoti tolimojo nuotolio raketas strateginei aviacijai ir laivynui.

 

Karinių oro pajėgų pirmininkas Jurijus Ihnatas pripažino, kad rusų okupantai taip pat naudoja nežinomo tipo bepiločius orlaivius-kamikadzes, kurie tiesiogine to žodžio prasme yra pagaminti iš „AliEpxress“ įsigytų detalių ir variklių.

Atrodo, čia jis turėjo omenyje būtent tas „skraidančias knygų spintas“, apie kurių naudojimą atviruose šaltiniuose rašoma nuo šių metų gegužės mėnesio. Bet tada jie kalbėjo apie žvalgybinius dronus, kurie sudėtingu maršrutu gali skristi nemažą atstumą giliai į Ukrainos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(5)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()