JAV siūlė Izraeliui atsisakyti antžeminės operacijos Gazos Ruože. Kokia pasiūlyta alternatyva  (2)

JAV pasiūlė Izraeliui alternatyvą sausumos puolimui Gazos Ruože.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos bandė įtikinti Izraelį atsisakyti plataus masto sausumos puolimo Gazos Ruože ir pradėti ne tokią masinę operaciją, kurioje būtų naudojami orlaiviai ir specialiųjų operacijų pajėgos.

Apie tai pranešė „Washington Post“.

JAV pareigūnai teigė, kad plataus masto sausumos invazija kelia grėsmę platesniam karui Artimuosiuose Rytuose ir kelia pavojų šimtų įkaitų gyvybėms. Prezidento Joe Bideno administracija paragino Izraelį persvarstyti savo planus dėl didelio sausumos puolimo Gazos Ruože, vietoj to renkantis „chirurginę“ operaciją.

Pagal šį planą oro pajėgos ir specialiųjų operacijų pajėgos vykdytų tikslius, tikslinius reidus į tikslinius „Hamas“ objektus ir infrastruktūrą.

Joe Bideno administracijos pareigūnai, anot leidinio žurnalistų, yra susirūpinę dėl galimų atakos ant žemės padarinių. Pareigūnai vis labiau abejoja, ar Izraelis pasieks užsibrėžtą tikslą likviduoti teroristinę organizaciją.

 

JAV valdžios atstovai taip pat užsiminė, kad tai gali sutrikdyti derybas dėl apie 200 įkaitų paleidimo. Diplomatai mano, kad pastarosiomis dienomis padarė „didelę“ pažangą, kad išlaisvintų nemažai jų, tarp kurių gali būti ir kai kurie amerikiečiai.

„JAV pareigūnai paragino Izraelį kritiškai įvertinti, ar jis tikrai pasieks tikslą sunaikinti „Hamas“, atsižvelgiant į teritorijos tankų urbanistinį kraštovaizdį ir platų tunelių tinklą“, – rašoma leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(6)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)