„Situacija keičiasi.“ Dideli pokyčiai JAV politikoje (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-10-29 08:21
Atstovų rūmų pirmininkas tiesiai šviesiai pasakė dėl Ukrainos rėmimo galima derėtis bet pirma reikia išsiaiškinti dėl korupcijos ir tikslų.
Benediktas 2023-10-29 09:55
Zelenski reikia paimti už šaruotų dėl vidaus politikos. Zelenskis jau išsisėme, reikia surenkti rinkimus karo metu ir perrinkti tinkamesni zmogu, Zelenskis savo jau padare. Jie nores gales reikstis kaip privatus, gerbiamas asmuo viesai. Nes viduas politikoje - nifiga nieko nedaro. Dabar Putinas daugiau del karo daro vidaus politikoje, kad laimeti, nei Zelenskis.
Dannas3 2023-10-29 10:10
Jezus marija kaip pasakytu mociute, tu bent pasidomek koks Zelenskio reitingas, pries pezant nesamones apie rinkimus krizes metu.
Benediktas 2023-10-29 10:14
In the bustling heartland of Ukraine, the echoes of dissatisfaction are growing louder. Ukraine’s President, Volodymyr Zelensky, once the poster child of a new political era, finds himself grappling with a significant dip in approval ratings, as revealed by a recent survey commissioned by the International Republican Institute (IRI) and funded by USAID. The numbers draw a stark picture: Only 42% of Ukrainians ‘strongly approve’ of the President, down from 58% in April, while 40% ‘somewhat approve’, a drop from 33% over the same period. https://bnn.network/politics/approval-r ... -zelensky/ Kokia krizė? Karas -pats rimciausias vyksta, o valdzia nieko nedaro viduje, taip karo nelaimes. Nera kada laukti.
Dannas3 2023-10-29 12:06
Su tokiais skaiciais gali eit i rinkimus uzsimerkes. Ir net nezinau prie ko cia Zelenskis. Gal pasiskaityk apie prezidento galias. Pagrindine prezidento pareigybe reprezentuoti sali ir formuoti uzsienio politika. Tas pats kai pas mus. Prezidento galios vidaus politikoj yra ribotos. Prezidentas tik gali siulyti istatymus ir vetuoti juos. Prezidento veto, parlamentas gali atmest.Nebent nori, kad kazkokiu budu, jis taptu kaip erdoganas ir putinas ir tada turetu galias tvarkytis vidaus politikoj kaip sau nori. Tada tavo priekaistai taptu legitimus. Vidaus politikoj didziausia galia turi parlamentas. Ir jie turetu leisti ir tvirtinti istatymus, skirtus kovai pries korupcija. Jei parlamentas blogas, ir juo nepasitikima, prezidentas nieko negali padaryt. Rinkejai su sekanciais rinkimais issirinks kitus. Prezidentas, gali paleist parlamenta ir skelbti naujus rinkimus tik jei per tam tikra laika nesuformuojama vyriausybe. Anyway prasidejus karui, Ukraina ivede martial law, kas reiskia, kad sekantys rinkimai ko gero bus rengiami tik tada, kai si situacija bus panaikinta.
Benediktas 2023-10-29 12:31
Prezidentas gali priimti specialias ekonomines priemones, tokias kaip pramonės nacionalizacija ar resursų redistribucija, jei tai yra būtina karo metu. Jis turi reikalauti iš ministrų geresnio darbo, arba atleisti ir formuoti naują. Siūlyti teisės aktus korupcijai pažaboti. Ekonomiką turi pakreipti kad sutelktų ginklų gamybai.
qrad 2023-10-29 12:55
Korupcijos per kelis mėnesius neišnaikinsi, tai ilgas ir nuobodus procesas. Mes jau, kaip 30 metų esam laisvi ir tai pas mus egzistuoja korupcija visuose sluoksniuose, visokie auksiniai šaukštai, auksiniai tualetai ir t.t. Tai ką apie tokią Ukrainą kalbėti.
Benediktas 2023-10-29 12:57
Atleido radą atėjęs, kad savo partija susodintu ir daugiau nieko ta kryptimi nepadarė, bei nerodė reikšmingų pastangų.
Dannas3 2023-10-29 13:29
Kitaip tariant jeigu prezidentas neturi palaikymo parlamente, ( jo ir neturi, nes jo partijos nebelike)jo galios vidaus politikoj isvis ribotos. Gali tu ko nori reikalaut is ministru, bet paprastai, be skandalo tu ju neatleisi. Tokia galia yra ministro pirmininko rankose. Kaip suprantu, prezidentas turi didesne galia, tik skiriant ir atleidziant uzsienio ir gynybos ministrus.
donatasv 2023-10-29 14:00
Korupcija tik viena medalio pusė. Antra medalio pusė tikslai. Mano supratimu tai spaus Ukrainą dėl krymo ir čia niekur nedingsi. Nieks panašu nenori finansuoti karo 5 ar 10 metų į priekį. Karo kuris gali išaugti į dar didesnius konfliktus. Taivano konfliktas jau vos neperaugo į karą, taivaniečiams tiesiog teko susitaikyti su tuom, kad yra kinijos dalis ir liks dar kurį laiką. Tas pats izraelis gavo spaudimą ir dar gaus.
Benediktas 2023-10-29 14:07
Prezidentas, būdamas aukščiausias ginkluotųjų pajėgų vadovas, gali tiesiogiai komanduoti tam tikrais saugumo ir gynybos klausimais, apeinant Ministrų Kabinetą.
Dannas3 2023-10-29 14:29
Tu teisus, kazkur klaidingai perskaiciau, kad jie nebe valdzioje.