„Situacija keičiasi.“ Dideli pokyčiai JAV politikoje (Video)  (12)

„Ukraina buvo veiksnys, vienijantis Amerikos politiką, bet, deja, mes praradome šį statusą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas pirmiausia paklausė Oleksijaus Hončarenkos, kokia yra tikimybė, kad JAV sumažins karinę pagalbą Ukrainai. Atsakydamas į tai, Ukrainos liaudies deputatas patvirtino, kad padėtis Ukrainai darosi vis sudėtingesnė, nes tarp Amerikos politikų nebėra vieningos nuomonės.

Hončarenkos interviu „Espreso.TV“ galima žiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainos politikas pripažino faktą, kad Ukrainos situacija JAV pasikeitė: „Deja, būtina konstatuoti faktą, kad nebėra abiejų partijų sutarimo, Ukraina buvo veiksnys, vienijantis Amerikos politiką, bet, deja, mes praradome šį statusą. Šiandien šis statusas veikiau yra Izraelis. Izraelį tikrai palaiko ir respublikonai, ir demokratai. To negalima pasakyti apie Ukrainą“.

Kartu Hončarenka atkreipė dėmesį į optimistinį momentą dabartinėje situacijoje: „Respublikonai vis dar nėra katastrofiškai nusiteikę, nes respublikonai turi protingų žmonių sparną. Manau, kad dėl susitarimų su šiuo sparnu, dėl ko Johnsonas tapo Naujuoju JAV Atstovų rūmų pirmininku, Johnsonas dabar šiek tiek keičia savo retoriką“.

 

„Tad, tikėkimės teigiamų pokyčių jo retorikoje ir pozicijoje. Reikia dirbti. Jei kalbame apie pareiškimus, tai tai nėra baisu, net jei pareiškimai nėra proukrainietiški, bet jei po pareiškimų seka veiksmai, tuomet tai labai svarbu Ukrainai“, – reziumavo Ukrainos liaudies deputatas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(8)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (12)

Susijusios žymos: